Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Barcelonu ve Valencii nespasil ani Ter Stegen, do čela La Ligy se dostal Real Madrid

Barcelona pod vedením trenéra Quiqueho Setiéna poprvé prohrála a po výsledku 0:2 ve Valencii přišla ve španělské lize o první místo. Real Madrid, který byl za svým rivalem jen o skóre, v nedělním utkání proti Valladolidu ale zvítězil 1:0 a dostal se do čela tabulky. Tomáš Vaclík vychytal osmé čisté konto v této sezoně a pomohl Seville k výhře 2:0 nad Granadou. Atlético se v lednu nadále trápí a nedokázalo vyhrát už ve čtvrtém soutěžním utkání za sebou. Po čtvrtečním vyřazení ze Španělského poháru od třetiligového soupeře doma hrálo s o záchranu bojujícím Leganés bez branek.

Utkání Valencia - Barcelona
zdroj: Reuters autor: Albert Gea

Jedinou branku utkání mezi Valladolidem a Realem Madrid dal v 78. minutě po rohovém kopu španělský obránce "Bílého baletu" Nacho. Real se tak díky porážce Barcelony osamostatnil v čele ligy.

Na Vaclíka šel za celý zápas jediný střelecký pokus, s přímým kopem Roberta Soldada z druhého poločasu si ale bez problémů poradil. V tu dobu už vedla Sevilla o dvě branky, v úvodním dějství se prosadili Luuk de Jong a Nolito.

Kouč Setién začal angažmá v Barceloně ligovou výhrou nad Granadou a následně utrápeným postupem v poháru přes Ibizu. Ve třetím zápase ale už jeho tým neuspěl.

Ve 12. minutě hosty ještě podržel brankář Marc-André ter Stegen, který chytil penaltu Maximu Gómezovi. Tři minuty po pauze ale Jordi Alba tečoval do vlastní sítě Gómezovu střelu a "Netopýři" se ujali vedení.

Uruguayský útočník navíc přidal deset minut před koncem pojistku a potvrdil, že se mu proti Barceloně daří. V lize proti ní skóroval už počtvrté, nikdo nemá od jeho příchodu do La Ligy v roce 2017 lepší bilanci.

Tentokrát se neprosadil nejlepší ligový kanonýr Lionel Messi, kterému na gól nestačilo ani 11 střeleckých pokusů. Valencie zdolala svého soupeře po sedmi vzájemných ligových zápasech.

První poločas branku nepřinesl už ve dvanáctém zápasu Atlética v tomto ročníku. Domácí byli aktivní především v druhé půli, ale pouze jedna z deseti střel mířila na branku Leganés. V nastaveném čase byl vyloučen hostující Pichu Cuéllar, skóre se ale ani poté nezměnilo.

Výsledky 21. kola španělské fotbalové ligy:

Pamplona - Levante 2:0 (81. R. García z pen., 84. I. Pérez), Espaňol - Bilbao 1:1 (63. De Tomás - 12. Villalibre), Valencie - FC Barcelona 2:0 (48. vlastní Alba, 77. Gómez), Alavés - Villarreal 1:2 (80. Joselu - 10. Bacca, 89. Niňo), FC Sevilla - Granada 2:0 (11. De Jong, 34. Nolito), Atlético - Leganés 0:0, Vigo - Eibar 0:0, Getafe - Betis Sevilla 1:0 (89. Ángel), San Sebastian - Mallorca 3:0 (46. Isak, 58. vlastní Gámez, 82. Portu), Valladolid - Real Madrid 0:1 (78. Nacho).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články