Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Barcelonu při premiéře Setiéna spasil Messi, Real si doma poradil se Sevillou

Premiéra kouče Quique Setiéna na lavičce Barcelony skončila vítězstvím. Ale těsným. Katalánci v 20. kole španělské ligy porazili Granadu 1:0 díky trefě Lionela Messiho a na čele tabulky mají stejně bodů jako Real Madrid. Ten si poradil se Sevillou, za kterou chytal Tomáš Vaclík, 2:1, když obě branky dal Casemiro. Atlético Madrid prohrálo na hřišti Eibaru 0:2.

Lionel Messi se raduje se spoluhráči z Barcelony
zdroj: ČTK/AP/ autor: Joan Monfort

Navzdory drtivé převaze v držení míče se Barcelona nemohla proti soupeři, se kterým první vzájemné utkání v sezoně prohrála, gólově prosadit. Do vedení naopak mohla jít Granada, Yan Brice Eteki ale trefil jen tyč.

Krátce poté viděl v 69. minutě druhou žlutou kartu German Sánchez a favorit přesilovku rychle využil. V 76. minutě přiťukl Arturo Vidal patou míč Messimu a nejlepší střelec soutěže si připsal 14. přesný zásah v sezoně. Katalánský velkoklub dál vede o skóre před Realem Madrid, Granada zůstává desátá.

Hvězdou při výhře Realu se stal Casemiro. Brazilský záložník se poprvé trefil v 57. minutě, kdy bývalého brankáře Sparty zblízka přehodil. Andaluský celek srovnal o sedm minut později díky Luuku de Jongovi. Jenže v 69. minutě zařídil tříbodový zisk pro domácí hlavou opět Casemiro.

"Los Blancos" neprohráli v La Lize v desátém duelu v řadě. Sevilla podruhé za sebou nezvítězila a ze čtvrté příčky ztrácí na Real osm bodů.

Fotbalisté Realu Madrid slaví výhru
zdroj: ČTK/AP

Atlético prohrálo na hřišti šestnáctého Eibaru 0:2. "Rojiblancos" nenavázali na předchozí tři ligové výhry a v soutěži vyšli naprázdno po čtyřech kolech. O jejich prohře rozhodli Esteban Burgos a Edu Expósito.

Alavés vyhrál 1:0 na hřišti Levante díky Aleixi Vidalovi. Hosté naplno bodovali po pěti ligových utkáních. Pamplona hrála doma s Valladolidem bez branek.

V posledních dvou duelech vyšli svěřenci Josého Bordaláse bodově i střelecky naprázdno, ale proti outsiderovi obě série hráči Getafe rázně ukončili. Už po třiatřiceti minutách vedli díky trefám Leandra Cabrery, Allana Nyoma a Jaimeho Maty.

Nepovedené střetnutí Leganés, které na pozice znamenající záchranu ztrácí v neúplné tabulce bod, završilo v samotném závěru těžko pochopitelné vyloučení Rúbena Peréze po dvou žlutých kartách v rychlém sledu.

Poslední tým ligy Espaňol přerušil devítizápasové čekání na výhru a uspěl na hřišti Villarrealu. Hosté zvítězili 2:1, přestože dohrávali v oslabení.

Espaňol udeřil už v páté minutě po hlavičce Davida Lópeze a druhý zásah přidal v premiéře po návratu do španělské ligy Raúl De Tomás, který uplynulý půlrok strávil v Benfice Lisabon. Po hodině hry ale zahrál ve vápně rukou Javi López a vedle červené karty potrestal jeho tým z pokutového kopu Santi Cazorla. Vyrovnat už se ale domácí "Žluté ponorce" nepodařilo.

Jedním gólem se na výhře Betisu Sevilla 3:0 nad San Sebastianem podílel záložník Joaquín. Osmatřicetiletý bývalý španělský reprezentant vyrovnal sedmým gólem v sezoně svůj dosud střelecky nejúspěšnější ročník 2003/04.

Španělská fotbalová liga - 20. kolo:

Leganés - Getafe 0:3 (12. Cabrera, 21. Nyom, 33. Mata), Levante - Alavés 0:1 (64. Vidal), Real Madrid - FC Sevilla 2:1 (57. a 69. Casemiro - 64. De Jong), Pamplona - Valladolid 0:0, Eibar - Atlético Madrid 2:0 (10. Burgos, 90. Expósito), Mallorca - Valencie 4:1 (22. a 41. Budimir, 7. Raillo, 79. Lago Júnior - 82. Torres), Betis Sevilla - San Sebastian 3:0 (27. Iglesias, 44. Joaquín, 90.+5 Canales), Villarreal - Espaňol Barcelona 1:2 (62. Cazorla z pen. - 5. D. López, 47. De Tomás), Bilbao - Vigo 1:1 (76. García z pen. - 56. Rafinha), FC Barcelona - Granada 1:0 (76. Messi).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články