Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Barcelonské dresy poprvé v historii ozdobí placená reklama

Barcelona - Fotbalisté Barcelony budou mít poprvé v historii placenou reklamu na dresech a hned za rekordních 30 milionů eur, tedy tři čtvrtě miliardy korun ročně. Katalánský gigant se dohodl na pětileté smlouvě s Katarskou nadací a udělal tak další krok k tomu stát se nejbohatším klubem světa. Katar, který v minulém týdnu získal pořadatelství fotbalového mistrovství světa v roce 2022, tak proniká i do jednoho z nejlepších světových klubů.

Barcelona si až dosud zakládala na tom, že jako jediný ze špičkových světových klubů místo na dresu neprodává. Naopak ve svých zápasech dělala reklamu Dětskému fondu OSN UNICEF a ještě do něj přispívala částkou 1,5 milionu eur ročně. Viceprezident klubu Javier Faus na dnešní tiskové konferenci prohlásil, že UNICEF z dresů nezmizí. Reklamní experti prý hledají řešení, jak obě loga propojit.

Katarská nadace pro podporu vzdělání a vědy, kterou založil před patnácti lety katarský emír Hamad bin Chalífa Sání, s Barcou spolupracuje už delší dobu. Trenér Josep Guardiola veřejně podporoval kandidaturu Kataru na pořádání MS.

Barcelona podle smlouvy dostane za zbytek letošní sezony 15 milionů eur a za každý z následujících pěti let 30 milionů. Dosud nejlukrativnější sponzorské smlouvy měly podle studie firmy Sport+Markt anglické kluby Manchester United a FC Liverpool. Prvnímu platí americká pojišťovací společnost AON ročně 23,6 milionu eur a druhý dostává stejnou sumu od britské banky Standard Chartered.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články