Barcelonská mašina zvýšila náskok, Ronaldo čtyřmi góly sestřelil Gironu

Tým kolem Lionela Messiho opět ukázal, kdo vládne španělské lize. Ve 29. kole porazila Barcelona 2:0 Bilbao a v čele tabulky má jedenáctibodový náskok před Atléticem Madrid. To totiž ztratilo zápas ve Villarrealu, kde skóre v závěru otočil střídající Ünal. Barcelona zůstává v sezoně neporažená a ve třetím utkání po sobě zvítězila, aniž sama inkasovala branku. Portugalský útočník Cristiano Ronaldo přispěl čtyřmi góly k vítězství Realu Madrid 6:3 nad Gironou.

Dembélé a Messi
zdroj: ČTK/EFE autor: Quique Garcia

Barcelona rozhodla zápas v úvodní půlhodině. V osmé minutě otevřel skóre po Albově přihrávce Alcácer. O chvíli později mohl zvýšit Coutinho, jeho rána ale skončila na břevně. Domácí se tak znovu radovali až ve 30. minutě, když svůj 25. gól v sezoně dal Messi. Tohoto milníku argentinský kanonýr dosáhl v deváté ligové sezoně po sobě.

Barcelona tak zvládla střetnutí, v němž jí chyběli zraněný Busquets nebo vykartovaný uruguayský střelec Luis Suárez. Dalšímu čtvrtfinalistovi Ligy mistrů Seville se duel nepovedl, na hřišti Leganésu prohrála 1:2 a může přijít o pátou pozici.

Je nám líto, video expirovalo.
Barcelona i bez Busquetse a Suáreze porazila 2:0 Bilbao

Ve Villarrealu vedlo Atlético od 20. minuty gólem Antoina Griezmanna z penalty a všechno vypadalo pro druhý celek tabulky výborně. Zvýšit na 2:0 mohl Koke, jeho střela však skončila na tyči.

Jenže střídající dvacetiletý útočník Enes Ünal byl proti. Nejdříve si v 82. minutě naskočil na centrovaný míč a hlavičkou trefil šibenici a pak v nastaveném čase sebral hostům z Madridu i bod, když se ocitl sám před brankářem Oblakem a nezaváhal.

Christiano Ronaldo
zdroj: Reuters autor: Sergio Perez

Ronaldo v první části sezony nemohl najít dřívější formu, jarní polovina ročníku mu ale vychází na výbornou. V posledních deseti soutěžních zápasech nastřílel 19 branek. Čtyři dal dnes Gironě, jež prohrávala od 11. minuty, kdy kanonádu odstartoval právě Ronaldo po Kroosově přihrávce.

O chvíli později domácí rozvlnili síť podruhé, Vázquezovi však gól nebyl uznán kvůli ofsajdu. V 29. minutě na druhé straně zakončil hlavou Stuani a do šaten šly týmy za nerozhodného stavu.

Je nám líto, video expirovalo.
Real vyhrál přestřelku s Gironou, Ronaldo dal čtyři góly

Krátce po přestávce ale znovu zaúřadoval Ronaldo a Real převzal otěže zápasu. Po Ronaldově přihrávce skóroval na 3:1 Vázquez a vzápětí Portugalec z dorážky zkompletoval svůj jubilejní 50. hattrick za klub a reprezentaci.

Zatímco v předchozích třech zápasech Girona udržela čisté konto a získala plný počet bodů, dnes musel brankář Bono lovit míč ze sítě šestkrát. Za Real se prosadili ještě Bale a znovu Ronaldo, za Gironu si připsal druhý zásah v utkání Stuani a trefil se též obránce Juanpe.

Zápas týmů hodně namočených do sestupových pozic v tabulce žádnému nepomohl. Las Palmas mělo v La Coruni vydařený začátek, když už ve 3. minutě vedlo po střele chorvatského záložníka Haliloviče z hranice vápna. Domácí však brzy odpověděli po rohovém kopu a hlavičce stopera Albentosy.  

Nakonec byla blíž k výhře La Coruňa, která trefila břevno a v závěru měla dvě velmi slibné šance, hosty však podržel brankář Chichizola.

V horší situaci je ve španělské lize už jen poslední Málaga, která devět kol před koncem ztrácí už propastných 14 bodů.

Španělská fotbalová liga - 29. kolo:

Barcelona - Bilbao 2:0 (8. Alcácer, 30. Messi), Vigo - Málaga 0:0, Villarreal - Atlético 2:1 (82. a 90.+1 Ünal - 20. Griezmann z pen.), La Coruňa - Las Palmas 1:1 (22. Albentosa - 3. Halilovič), Levante - Eibar 2:1 (25. Roger, 64. Boateng - 63. Charles), Valencie - Alavés 3:1 (19. Rodrigo, 34. Zaza, 54. vlastní Laguardia - 49. Sobrino), San Sebastian - Getafe 1:2 (23. Willian José - 45.+1 Dakonam, 51. Ángel), Betis - Espaňol 3:0 (34. Firpo, 56. Budibúz, 69. Guerrero), Leganés - Sevilla 2:1 (41. Bustinza, 69. Eraso - 90.+1 Layún), Real Madrid - Girona 6:3 (11., 47., 64. a 90.+1 Ronaldo, 59. Vázquez, 86. Bale - 29. a 67. Stuani, 88. Juanpe).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články