Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Barceloně zachránil tři body Rakitič, Real si poradil s Mallorkou

Hráči Barcelony v 31. kole španělské ligy doma udolali Bilbao 1:0 díky trefě Ivana Rakitiče. Uspěl také Real Madrid, který porazil Mallorku 2:0 a bodově se na Barcelonu dotáhl. Tomáš Vaclík neudržel jubilejní stou nulu v nejvyšších soutěžích a musí odložit vstup do Klubu ligových brankářů. Sevilla remizovala na hřišti Villarrealu 2:2 a v tabulce ji přeskočilo Atlético Madrid, které vyválčilo hubenou výhru 1:0 v Levante. Páté Getafe pokračuje v nevýrazných výkonech a ve Valladolidu remizovalo 1:1.

Ivan Rakitič dává gól Bilbau
zdroj: ČTK/EFE autor: Alberto Estévez

Barcelona napravila minulou bezbrankovou remízu v Seville. Na prázdném stotisícovém stadionu Camp Nou, kam kvůli opatřením proti nemoci covid-19 nemohli diváci, se favorit prosadil až v 71. minutě.

Nejlepší střelec soutěže Lionel Messi se štěstím procpal míč k volnému Rakitičovi a ten zblízka rozhodl. Barcelona neinkasovala ani ve čtvrtém duelu po koronavirové pauze.

"Bílý balet" poslal do vedení v 19. minutě ranou z ostrého úhlu Vinícius Júnior. Výhru domácích potvrdil po půli ranou z přímého volného kopu kapitán Sergio Ramos. Za Mallorku nastoupil od 84. minuty Luka Romero, jenž se stal v 15 letech a 219 dnech nejmladším hráčem v historii španělské ligy. O 36 dní překonal dosavadní rekord někdejšího fotbalisty Celty Vigo Sansóna z roku 1939. 

O výsledku duelu Levante a Atlética rozhodla akce po čtvrthodině hry, při níž si přihrávku před branku srazil do sítě obránce Bruno González. Atlético vyhrálo potřetí za sebou. Od úvodní remízy s Bilbaem (1:1) po koronavirové pauze nedostalo gól.

Vaclíka, jenž vychytal 99. čisté konto při páteční remíze s mistrovskou Barcelonou, poprvé překonal v 18. minutě Paco Alcácer z dorážky. V závěru úvodního poločasu srovnal výstavní ranou Sergio Escudero, ale v nastavení ještě domácím vrátil náskok Pau Torres razantní hlavičkou po rohu.

Sevilla i podruhé v zápase dokázala odpovědět, když se po hodině hry blýskl Munir přesným volejem. Šestý Villarreal ve čtvrtém duelu po restartu La Ligy poprvé nezvítězil, hosté prodloužili sérii bez porážky na osm utkání, ale potřetí za sebou jenom remizovali.

Fotbalisté Celty Vigo se přiblížili záchraně poté, co zvítězili na hřišti San Sebastianu 1:0. O vítězství Viga rozhodl těsně před půlí kapitán týmu Iago Aspas, který v pokutovém území upadl po souboji s obráncem. Následnou penaltu nejlepší střelec týmu s jedenácti ligovými brankami sám proměnil. Celta tak má v neúplné tabulce šestibodový náskok na sestupové pozice. 

Valencie prohrála vlastním gólem na hřišti Eibaru 0:1 a promarnila šanci poskočit na příčky zaručující účast v Evropské lize. O porážce s týmem bojujícím o záchranu rozhodl v 16. minutě nešťastným zákrokem Geoffrey Kondogbia po rohovém kopu domácích. Eibar vrátil soupeři lednovou porážku 0:1, bodoval potřetí za sebou a na sestupové pásmo má náskok šesti bodů.

Španělská fotbalová liga - 31. kolo:

Villarreal - FC Sevilla 2:2 (18. Alcácer, 45.+4 Torres - 39. Escudero, 63. Munir), Leganés - Granada 0:0Levante - Atlético 0:1 (15. vlastní González), Valladolid - Getafe 1:1 (45.+5 Unal z pen. - 41. Mata), FC Barcelona - Bilbao 1:0 (71. Rakitič), Alavés - Pamplona 0:1 (64. Lato), San Sebastian - Vigo 0:1 (45. Aspas z pen.), Real Madrid - Mallorca 2:0 (19. Vinícius Júnior, 56. Ramos), Eibar - Valencie 1:0 (16. vlastní Kondogbia), Betis - Espaňol 1:0 (48. Bartra).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články