Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Na El Clásico v Superpoháru nedojde, Real v Málaze prohrál s Bilbaem

Španělský Superpohár očekávaným El Clásicem nevyvrcholí. Real Madrid totiž nedokázal napodobit Barcelonu a prohrál v semifinále s Bilbaem 1:2. Katalánci už ve středu vyřadili San Sebastian, byť až po penaltovém rozstřelu (3:2). Brankář Marc-André ter Stegen k tomu pomohl dvěma klíčovými zákroky v prodloužení a následně dvěma chycenými penaltami. Po prodloužení skončil zápas 1:1. O držiteli trofeje se rozhodne v neděli v Seville.

Utkání San Sebastian - Barcelona
zdroj: ČTK/AP

Ter Stegen se v končící nastavené třicetiminutovce blýskl dvěma zákroky proti potenciálním gólovým střelám střídajícího Adnana Januzaje a poté v rozstřelu zlikvidoval první dva pokusy hráčů San Sebastianu Jona Bautisty a Mikela Oyarzabala. Rozhodující penaltu proměnil střídající barcelonský hráč Riqui Puig, jenž se o zahrání pátého kopu před rozstřelem trenérovi Ronaldovi Koemanovi sám přihlásil.

"Vždycky se snažím hrát na sto procent. Jsem moc šťastný a hrdý na tým za to, jak jsme se snažili. Myslím, že jsme si to vítězství zasloužili," uvedl osmadvacetiletý Ter Stegen.

V normální hrací době poslal Barcelonu do vedení ve 39. minutě hlavičkou Frenkie de Jong. Šest minut po přestávce nizozemský záložník zahrál rukou v pokutovém území a z penalty vyrovnal Oyarzabal. V rozstřelu už ale španělský útočník na Ter Stegena nevyzrál a poprvé po 16 proměněných pokutových kopech neuspěl.

Pouze z hlediště sledoval zápas hvězdný Lionel Messi, jenž má problémy se stehnem. Zatím není jasné, zda bude moci kapitán Barcelony nastoupit v neděli proti Bilbau.

Garcia sestřelil dvěma brankami Real

O postup Athleticu se zasloužil zejména Raúl García, který už v prvním poločase vstřelil oba góly, ten druhý z penalty. Po změně stran snížil Karim Benzema, ale vyrovnat už obhájci trofeje nedokázali.

Bilbao porazilo Real v soutěžním utkání poprvé po šesti letech a Superpohár může ovládnout potřetí. Naposledy v roce 2015 deklasoval Athletic ve finále 4:0 právě Barcelonu, která drží se ziskem třinácti trofejí rekord.

Španělský fotbalový Superpohár - semifinále:

Real Madrid - Bilbao 1:2 (0:2)
Branky:
73. Benzema - 18. a 38. z pen. R. García.

Barcelona - San Sebastian 1:1 po prodl. (1:1, 0:1), na pen. 3:2
Branky: 39. de Jong - 51. Oyarzabal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články