Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Barceloně stačil ke skalpu Las Palmas jeden gól, zápas v Getafe poznamenaly rasistické urážky

Roli favoritů ustáli, ale řádně se zapotili. Fotbalisté FC Barcelona zdolali ve španělské lize po dlouhé přesilovce Las Palmas 1:0 a pojistili si druhé místo před Gironou. Rozhodující gól vstřelil v 59. minutě Raphinha. Utkání mezi Getafe a Sevillou vyhráli hosté 1:0, ale poznamenaly ho rasistické útoky domácích fanoušků na Marcose Acuňu, kvůli nimž rozhodčí duel na několik minut přerušil.

Emoce fotbalistů Barcelony po vstřeleném gólu v La Lize
zdroj: REUTERS

Přesilovku hrála Barcelona poté, co už ve 24. minutě fauloval brankář Alvaro Valles mimo vápno unikajícího Raphinhu a za zákrok dostal červenou kartu. Favorité ji využili až po téměř hodině. Joao Félix obloučkem přes obranu našel hlavu Raphinhy a Brazilec se zblízka nemýlil.

Domácím v utkání chyběl vyloučený trenér Xavi Hernández, na lavičce jej nahradil jeho bratr Óscar. Na vedoucí Real Madrid ztrácejí Katalánci pět bodů. Bílý balet a stejně tak i Girona, která má na Barcelonu pětibodové manko, mají utkání 30. kola na programu až v neděli.

Acuňa se stal terčem rasistických útoků

Na rasově motivované urážky z publika v Getafe si po závěrečném hvizdu stěžoval i trenér Sevilly Quique Sánchez Flores, jenž v minulosti v klubu z předměstí Madridu několikrát působil.

Rozhodčí zápas přerušil v 68. minutě a opět ho zahájil až poté, co hlasatel na stadionu fanoušky vyzval, aby se zdrželi rasistických a xenofobních útoků. Podle zápisu o utkání pokřikovali na argentinského mistra světa mimo jiné, že je opice.

O jiných incidentech se sudí nezmínil. Sánchez Flores si ale postěžoval, že se stal terčem urážek kvůli svému romskému původu.

Sevilla, která v Getafe zvítězila 1:0 gólem Sergia Ramose, rasistické chování domácích příznivců odsoudila. Přerušení střetnutí a napomenutí diváků schválil také kouč Getafe José Bordalás. Podporu na sociální síti X vyjádřil i brazilský fotbalista Vinícius Júnior, který je v dresu Realu Madrid terčem rasistických urážek opakovaně.

Španělská fotbalová liga – 30. kolo:

Getafe – FC Sevilla 0:1 (5. Ramos), Almería  Pamplona 0:3 (2. Arnáiz, 9. Budimir, 61. Muňoz), Valencia  Mallorca 0:0, FC Barcelona  Las Palmas 1:0 (59. Raphinha).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články