Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Barceloně Messiho návrat nepomohl, Vaclík proti Realu nulu neudržel

Barcelona zažívá nejhorší vstup do ligy od roku 1994. Katalánský velkoklub prohrál v 5. kole španělské ligy na hřišti nováčka Granady 0:2 a už potřetí v sezoně ztratil body. Nepomohl ani ligový návrat Lionela Messiho, který absentoval měsíc a půl kvůli zranění lýtka. Barcelona má po 5. kole jen sedm bodů. O čtyři víc jich má po výhře nad Sevillou 1:0 Real Madrid, který je o skóre druhý za Bilbaem. Getafe se konečně dočkalo prvního vítězství. Pátý celek minulého ročníku si poradil 4:2 s Mallorcou. 

Lionel Messi v utkání s Granadou
zdroj: ČTK/EFE

Favorizované "Blaugranas" zaskočila branka Ramona Azeeze, který se prosadil z brejku už ve druhé minutě. Do druhého poločasu poslal kouč Katalánců Ernesto Valverde i argentinského špílmachra Messiho, který teprve v úterý naskočil do zápasu Ligy mistrů v Dortmundu, kde odehrál 32 minut.

Převahu na míči ale nedokázal soupeř Slavie ve skupině Ligy mistrů přetavit v gól, zato na druhé straně domácí záložník Alvaro Vadillo proměnil pokutový kop za ruku a stanovil nečekaný výsledek.

Tomáše Vaclíka v brance Sevilly překonal v utkání s Realem Madrid jen Karim Benzema. Ten se prosadil v 64. minutě, když po centru Daniho Carvajala hlavičkoval do Vaclíkova protipohybu a postaral se teprve o druhý gól, který český reprezentační gólman v dosavadním průběhu La Ligy inkasoval. Real díky vítězství udržel neporazitelnost a dotáhl se na první Bilbao.

Baskický celek si poradil 2:0 s Alavésem a stejně jako Real ještě neprohrál. O výhře domácích rozhodli Raúl García z penalty a Iker Muniain. Bilbao má po pěti kolech na kontě tři výhry, dvě remízy a s 11 body vede tabulku o skóre před Realem. Za nimi jsou čtyři celky s deseti body - Granada, San Sebastian, Sevilla a Atlético Madrid. 

Getafe před zápasem s Mallorcou mělo na kontě tři remízy 1:1 za sebou a proti Mallorce se ujalo vedení 3:0 po vlastním gólu Iddrisua Baby, penaltě Jorgeho Moliny a zásahu Allana Nyoma. Dvěma góly v 70. a 77. minutě sice utkání zdramatizoval Ante Budimir, ale šest minut před koncem definitivně rozhodl Ángel Rodríguez.

Španělská fotbalová liga - 5. kolo:

Villarreal - Valladolid 2:0 (77. Cazorla z pen., 89. Ontiveros), Levante - Eibar 0:0, Atlético Madrid - Vigo 0:0, Granada - FC Barcelona 2:0 (2. Azeez, 65. Vadillo z pen.), Getafe - Mallorca 4:2 (7. vlastní Baba, 33. Molina z pen., 63. Nyom, 84. Rodríguez - 70. a 77. Budimir), Espaňol Barcelona - San Sebastian 1:3 (72. vlastní Zaldua - 18. a 34. Willian José, 75. Isak), Valencie - Leganés 1:1 (21. Parejo z pen. - 35. Oscar),  Bilbao - Alavés 2:0 (38. García z pen., 71. Muniain), FC Sevilla - Real Madrid 0:1 (64. Benzema).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články