Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

Real překvapení nedopustil, Barcelona zvládla díky Suárezovi derby

Real nad Alavésem vyhrál 2:0 a na druhou Barcelonu drží čtyřbodový náskok. Katalánci se nadřeli, když v domácím utkání s městským rivalem a nyní jistě sestupujícím Espaňolem rozhodl v 56. minutě jedinou brankou Luis Suárez. Atlético Madrid vedlo v 35. kole španělské ligy na stadionu Celty Vigo, ta ale dokázala vyrovnat na 1:1 a oba týmy mají po bodu. Jen o skóre čtvrtá za Atléticem je Sevilla, která bez zraněného gólmana Tomáše Vaclíka otočila zápas v Bilbau, kde vyhrála 2:1. Valencie ukončila čekání na výhru, když doma udolala 2:1 Valladolid.

Utkání Real - Alavés
zdroj: ČTK/AP

"Bílý balet" se na stadionu Alfréda di Stéfana dostal do vedení v 11. minutě z penalty, kterou proměnil Karim Benzema. Real skóroval ve třetím ligovém utkání po sobě z pokutového kopu, což se mu naposledy povedlo na přelomu dubna a května 2006. Stejně jako v předchozích dvou zápasech proti Getafe a Bilbau však šlo o sporný verdikt. Domácí obránce Ferland Mendy se při snaze obejít Xima Navarra dotkl kopačkou jeho lýtka a spadl. Podle rozhodčího se faulu dopustil hostující bek. Jasné navíc nebylo ani to, zda k souboji došlo uvnitř vápna. Z opakovaných záběrů šlo spíše o hranici šestnáctky.

Pojistku přidal madridský celek pět minut po přestávce, kdy Benzema předložil míč volnému Marcu Asensiovi, který skóroval do prázdné branky. Podle sudího nestál Benzema v době převzetí míče v ofsajdu. Alavés prohrál šestý ligový zápas v řadě.

Po bezbrankovém prvním poločase utkání v Barceloně zkomplikoval favoritovi situaci střídající Ansu Fati, který po třech minutách na trávníku viděl po ostrém šlapáku červenou kartu. O chvíli později ale předvedl takřka totožný zákrok na holeň Gérarda Piquého i hostující Pol Lozano a na stadionu Camp Nou dohrávaly oba týmy v deseti.

V 56. minutě přišel jediný gólový moment. Pokus Lionela Messiho ještě Diego López zneškodnil, na následnou Suárezovu dorážku už ale nestačil. Espaňol ztrácí po páté porážce v řadě jedenáct bodů na záchranu. Do konce soutěže zbývají tři kola.

Fotbalisté Barcelony se radují z trefy Luise Suáreze
zdroj: ČTK/EFE autor: Alberto Estévez

Pátý Villarreal zvítězil na půdě Getafe 3:1 a svému sousedovi v tabulce odskočil na rozdíl čtyř bodů. Dvěma góly z pokutových kopů k tomu pomohl záložník Santi Cazorla, který zatím proměnil všech osm penaltových pokusů v sezoně.

Fotbalisté Sevilly bez zraněného Tomáše Vaclíka zvítězili nad Bilbaem 2:1. Český gólman si v pondělí poranil koleno. Andaluský tým zvítězil potřetí za sebou. Vaclík si podvrtnul koleno v závěru pondělního utkání s Eibarem a v Bilbau ho zastoupil Maročan Bono. Inkasoval po necelé půlhodině hry, kdy si tečovanou střelu zpoza vápna našel domácí Ander Capa.

Sevilla však dokázala vývoj zvrátit: po přestávce se v rychlém sledu prosadil Éver Banega a po jeho přihrávce také Munir El Haddadi.

Granda zvítězila na hřišti sedmého San Sebastianu 3:2 a dotáhla se na soupeře na rozdíl jediného bodu. Hosté vedli už 2:0, jenže domácím se manko povedlo smazat. Dvě minuty před koncem však rozhodl o plném bodovém zisku Granady Domingos Duarte.

Mallorca díky výhře 2:0 nad Levante stále živí naděje na setrvání v La Lize. Vítězství, které zajistili úspěšní střelci Cucho a Takefusa Kubo, přiblížilo tým z Baleárských ostrovů v neúplné tabulce na rozdíl tří bodů od nesestupové pozice.

Španělská liga - 35. kolo:

Valencie - Valladolid 2:1 (30. Gómez, 89. I Kang-in - 47. V. García), Vigo - Atlético Madrid 1:1 (49. Beltran – 1. Morata), Betis Sevilla - Pamplona 3:0 (4. Rodríguez, 25. Pedraza, 90.+8 Aleňá), Getafe - Villarreal 1:3 (80. Duro - 63. z pen. a 85. z pen. Cazorla, 90.+3 Peňa), FC Barcelona - Espaňol Barcelona 1:0 (56. Suárez), Eibar - Leganés 0:0, Mallorca - Levante 2:0 (40. Cucho, 84. Kubo), Bilbao - FC Sevilla 1:2 (29. Capa - 70. Banega, 74. El Haddadi), San Sebastian - Granada 2:3 (47. Merino, 83. Oyarzabal - 21. Puertas, 43. Soldado, 88. Duarte), Real Madrid - Alavés 2:0 (11. Benzema z pen., 50. Asensio).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články