Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Barcelona ztratila dvougólové vedení s Villarealem, Atlético padlo v Gijónu

Madrid – Mohli jít v čele už do jedenáctibodového trháku. Fotbalisté Barcelony však porážky druhého Atlética Madrid na půdě Gijónu naplno využít nedokázali. Na hřišti Villarealu sice vedli už 2:0, ale domácí v druhé půli během pěti minut vyrovnali a střetnutí nakonec skončilo 2:2. Katalánci tak mají v čele osm kol před koncem devítibodový náskok. Real si naopak poradil se Sevillou vysoko 4:0 a na druhé Atlético už ztrácí jen bod.

Ivan Rakitič z Barcelony si kryje míč před Brunem Sorianem z Villarealu
zdroj: ČTK/EFE/ autor: Domenech Castello

Villarreal vstoupil do utkání aktivně a už v první minutě se dostal do šance, Trigueros ale trefil tyč. Gól nedal ani z další akce Bakambu. Skóre otevřela ve 20. minutě Barcelona, když se z dorážky prosadil Rakitič.

Pět minut před přestávkou fauloval brankář "Žluté ponorky" Asenjo ve vápně Neymara a sám brazilský útočník proměnil nařízenou penaltu. Barcelona kopala v této sezoně La Ligy už 16 pokutových kopů, což je nejvíce od ročníku 1986/87, kdy stejný počet penalt zahrával Betis Sevilla. Katalánci ale využili pouze polovinu z nich.

V 57. minutě se dostal do šance domácí Suárez, jeho pokus brankář Bravo vyrazil pouze k Bakambuovi a čtyřiadvacetiletý útočník potvrdil výbornou formu: v posledních čtyřech soutěžních zápasech nastřílel pět gólů.

Vyrovnání domácím zajistil nešťastným vlastním gólem obránce Barcelony Mathieu. Úřadující mistr tak prodloužil sérii bez porážky na 39 soutěžních duelů, třináctou ligovou výhru v řadě však nepřidal.

Poprvé od 17. ledna nastoupilo za Real útočné trio Bale-Benzema-Ronaldo a už v šesté minutě spolupráce prvních dvou jmenovaných vyústila v branku. Po Baleově centru se z dvanácti metrů prosadil Benzema, který oslavil jubilejní 250. gól v kariéře a s 20 brankami v této sezoně je nejlepším francouzským střelcem v rámci pěti evropských elitních lig.

V 27. minutě mohl vyrovnat Gameiro, který se postavil k pokutovému kopu, nařízenému po faulu Varaneho. Navas ale penaltu zneškodnil, což se mu povedlo potřetí v sezoně. Stejnou možnost v 57. minutě nevyužil na druhé straně Ronaldo, který v tomto ročníku La Ligy neproměnil pokutový kop už třikrát, což se mu stalo poprvé.

Portugalský reprezentant si ale spravil chuť o chvíli později, když zužitkoval Danilův centr. Po dvou minutách přidal po Benzemově přihrávce třetí gól Bale a stal se nejúspěšnějším britským střelcem ve španělské lize: s 43 trefami překonal Garyho Linekera, jenž působil v Barceloně. V závěru upravil na 4:0 Jesé. 

Luciano Vietto
zdroj: Reuters

Atlético v Gijónu přitom rychle vedlo, už ve 14. minutě se z přímého kopu nádherně trefil Antoine Griezmann. Jenže druhý gól už hosté nepřidali a naopak po přestávce sami dvakrát inkasovali. Jako první zahrozil Carlos Castro, který trefil z přímého kopu tyč. Jen o minutu později však ze stejné situace střílel Sanabria, který dokázal Oblaka v brance Atlética propálit.

V úplném závěru trefil Castro podruhé jen brankovou konstrukci, tentokrát z obrovské šance. Po přihrávce Péreze zakončil z malého vápna pouze do břevna. I tentokrát domácí hned o minutu později skórovali a konečně se prosadil Castro.

Atlético prohrálo poprvé od konec ledna, kdy podlehlo Barceloně, oproti tomu Gijón slaví první tříbodový zisk po stejné době. Navíc se Gijón stal po Barceloně teprve druhým týmem v této sezoně, který Atléticu vstřelil dva góly.

Španělská fotbalová liga - 30. kolo:

Sporting Gijón - Atlético Madrid 2:1 (79. Sanabria, 89. Castro - 29. Griezmann), Granada - Vallecano 2:2 (11. a 54. z pen. El Arabi - 45.+2 Hernández, 87. Zé Castro), San Sebastian - Las Palmas 0:1 (39. Willian José), Espaňol Barcelona - Athletic Bilbao 2:1 (54. Diop, 57. Caicedo - 20. Eraso), Villarreal - FC Barcelona 2:2 (57. Bakambu, 63. vlastní Mathieu - 20. Rakitič, 41. Neymar z pen.), Valencie - Celta Vigo 0:2 (80. Guidetti, 84. Mallo), Real Madrid - FC Sevilla 4:0 (6. Benzema, 64. Ronaldo, 66. Bale, 86. Jesé), La Coruňa - Levante 2:1 (43. Alberto, 85. vlastní Mariňo - 50. Rossi), Betis Sevilla - Málaga 0:1 (82. Camacho), Getafe - Eibar 1:1 (7. Velázquez - 87. Baston). 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články