Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Barcelona zničila Getafe, Real vydřel výhru na hřišti Las Palmas

Madrid - Barcelona sestřelila Getafe 6:0 a na čele španělské ligy jí po víkendu zůstane osmibodový náskok. Na čtyřech brankách měl podíl Lionel Messi, který navíc opět zahodil penaltu. Druhé Atlético rovněž zvítězilo, když si poradilo 3:0 s La Coruňou. Real Madrid zvítězil na hřišti Las Palmas 2:1, na vedoucí Blaugranas ale ztrácejí stále 12 bodů. O třetí výhře Realu v řadě rozhodl minutu před koncem Casemiro.

Lionel Messi v utkání proti Getafe
zdroj: ZUMA autor: Matthias Oesterle

Barceloně hned v úvodu pomohl hostující Rodríguez, který si srazil Albův centr do vlastní branky. Vzápětí mohl zvýšit Messi, jenže potvrdil penaltové prokletí Katalánců a minul desátý z posledních dvaceti pokutových kopů.

Ale nejlepší hráč světa za minulý rok si pak vše vynahradil. Nejprve připravil gól pro El Haddadiho, následně kolmou přihrávkou našel za obranou Neymara a ještě do poločasu sám Messi zvýšil na 4:0 ranou z hranice vápna. Po změně stran Messi přidal jednu asistenci, po které byl znovu Neymar v ideální pozici. Skóre pak uzavřel Arda Turan, jenž se trefil po rohu akrobaticky přes hlavu.

Na výhru Barcelony zareagovalo druhé Atlético rovněž jasnou výhrou nad La Coruňou. Kromě tří vstřelených gólů mohlo trenéra Diega Simeoneho těšit, že jeho svěřenci opět neinkasovali. V dosavadních 29 kolech dostali jen 12 branek, což je nový rekord španělské ligy.

"Bílému baletu" se v této sezoně daří skórovat ze standardních situací. Potvrdil to v 24. minutě zápasu v Las Palmas, kde po Iscově rohovém kopu hlavou překonal gólmana Varase kapitán Ramos.

Las Palmas, povzbuzené předchozími třemi výhrami, působilo aktivně a několikrát se dostalo do šance na vyrovnání, jenže hosty dlouho držel kostarický gólman Navas. Tři minuty před koncem ale vyrovnal Willian José, který v sezoně 2013/14 působil právě v Realu, ač hrál zejména druhou ligu za B-tým.

Dvě minuty nato ale vrátil vedení hostům znovu po rohovém kopu Casemiro, který vstřelil svůj premiérový gól v dresu Realu. Pro "Bílý balet" to byla 22. branka po standardce v této sezoně, víc jich nedokázal dát žádný jiný klub z pěti elitních evropských lig.

Radost fotbalistů Sevilly
zdroj: AP autor: Ivan Sekretarev

Sevilla se proti Villarrealu dostala do vedení v 23. minutě, když se po Gameirově pasu prosadil Iborra. Útočník hostů Bakambu ale potvrdil dobrou formu a ke dvěma trefám ze čtvrtečního duelu osmifinále Evropské ligy s Leverkusenem (2:0) přidal stejný počet branek ještě v prvním poločase v Seville.

Další obrat ale následoval po změně stran. Vlastního brankáře nejprve nešťastně překonal obránce Villarrealu Ruíz, v 65. minutě pak vstřelil vítězný gól střelou z dálky ukrajinský reprezentant Konopljanka.

"Žluté ponorce" k vyrovnání nepomohla ani závěrečná přesilovka po Banegově vyloučení. V nastavení naopak pojistil tříbodový zisk domácích Reyes.

Výsledky 29. kola La Ligy:

Málaga - Sporting Gijón 1:0 (25. Juanpi), FC Barcelona - Getafe 6:0 (32. a 51. Neymar, 8. vlastní Rodríguez, 19. El Haddadi, 40. Messi, 57. Turan), Vigo - San Sebastian 1:0 (16. Aspas), Atlético Madrid - La Coruňa 3:0 (18. Niguez, 60. Griezmann, 83. Correa), Vallecano - Eibar 1:1 (7. Zé Castro - 36. Escalante), Levante - Valencie 1:0 (65. Rossi), FC Sevilla - Villarreal 4:2 (23. Iborra, 51. vlastní Ruíz, 65. Konopljanka, 90.+1 Reyes - 29. a 37. Bakambu), Bilbao - Betis Sevilla 3:1 (34. a 50. Sabin, 44. Rico - 85. Castro), Las Palmas - Real Madrid 1:2 (87. Willian José - 24. Ramos, 89. Casemiro), Granada - Espaňol Barcelona 1:1 (40. Rochina - 82. vlastní Miguel Lopes).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články