Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Barcelona zlomila prokletí stadionu Anoeta, Real prohrál doma s Villarrealem

Už potřetí v řadě v lize nevyhráli fotbalisté Realu Madrid, a připsali si tak třetí porážku na domácím hřišti v sezoně, když Villarrealu podlehli po gólu Fornalse z 87. minuty 0:1. Real tak letos nevyhrál už polovinu ligových zápasů na Santiago Bernabeu. Barcelona otočila zápas na hřišti Realu Sociedad a zvítězila 4:2. V čele tabulky má znovu náskok devíti bodů. Na stadionu Anoeta se katalánskému velkoklubu podařilo v lize vyhrát poprvé od května 2007.

Zklamaný Cristiano Ronaldo v utkání s Villarrealem
zdroj: Reuters autor: JAVIER BARBANCHO

Barcelona po 34 minutách prohrávala v San Sebastianu už o dvě branky. V 11. minutě otevřel skóre po centru Xabiho Prieta hlavou Willian José, s osmi góly nejlepší střelec San Sebastianu. Na 2:0 zvýšil po Canalesově precizním centru za obranu Juanmi. Ještě do přestávky ale snížil Paulinho, kterému před branku předložil míč Luis Suárez.

A právě uruguayský kanonýr předvedl po návratu na hřiště parádní technickou střelu, kterou přeloboval gólmana Rulliho a vyrovnal. Dvacet minut před koncem bývalý útočník Liverpoolu či Ajaxu Amsterodam po hrubé chybě domácí obrany dokonal obrat a oslavil 13. gól v sezoně. Suárezovi se povedlo skórovat v šesti ligových duelech po sobě.

Definitivní pojistku přidal v závěru z přímého kopu Messi. Argentinská hvězda dala 366. gól v La Lize a překonala rekord Gerda Müllera v počtu vstřelených branek v jedné z pěti elitních evropských soutěží. Barcelona zůstává jediným neporaženým týmem La Ligy. Posledních pět duelů vyhrála se skóre 16:2.

Real prožívá těžké období

Real měl sice víc ze hry a vypískaný Cristiano Ronaldo trefil z přímého kopu v prvním poločase břevno, ale o výhře Villarrealu rozhodl tři minuty před koncem Pablo Fornals. Madridský celek natáhl ligovou sérii bez vítězství na tři zápasy a opět se zvýšil tlak na trenéra Zinédina Zidana.

"Tohle jsme si nezasloužili. Myslím, že jsme hráli dobře, akorát míč neskončil ani jednou v brance. Nedokážu si vysvětlit proč," uvedl francouzský kouč. "Nedovedli jsme si poradit s jejich protiútoky a hráče tahle prohra opravdu zasáhla," dodal Zidane.

Je nám líto, video expirovalo.
Real utrpěl nečekanou porážku s Villarrealem

"Věděli jsme, že se tady můžeme dneska zapsat do historie, a věřili jsme tomu," řekl kouč Villarrealu Javi Calleja, jehož tým vyhrál na stadionu Santiaga Bernabeu po 19 zápasech. "Madrid má mnoho předností, ale v současné formě jsme si říkali, že by doma mohli klopýtnout," uvedl.

Druhé Atlético Madrid si naopak poradilo 1:0 se sedmým Eibarem. Od třetí Valencie ho dělí dva a od čtvrtého městského rivala Realu už deset bodů.

Ani druhý zápas Vincenza Montelly na lavičce Sevilly nepřinesl Andalusanům body. Na hřišti Alavésu prohráli 0:1 a z posledních pěti duelů získali jediný bod. Nejtěsnějším možným výsledkem vyhrálo také Vigo na hřišti Levante, kterému se proti Celtě doma vůbec nedaří: naposledy nad ní zvítězilo v únoru 2010 v zápase druhé ligy.

Espaňol Barcelona remizoval 1:1 s Bilbaem, které prodloužilo sérii bez porážky na osm ligových duelů. Ze stadionu Espaňolu ale Athletic nepřivezl tři body už dvacet let.

Výsledky 19. kola La Ligy:

Getafe - Málaga 1:0 (73. Cala), Girona - Las Palmas 6:0 (57., 70. a 79. Olunga, 25. Stuani z pen., 64. Borja, 74. Portu), Real Madrid - Villarreal 0:1 (87. Fornals), Eibar - Atlético Madrid 0:1 (27. Gameiro), La Coruňa - Valencie 1:2 (88. Andone - 37. Guedes, 64. Rodrigo), Levante - Vigo 0:1 (37. Sisto), Alavés - FC Sevilla 1:0 (52. García), Espaňol Barcelona - Bilbao 1:1 (29. Moreno - 35. Williams), Levante - Vigo 0:1 (37. Sisto), Alavés - FC Sevilla 1:0 (52. García), Espaňol Barcelona - Bilbao 1:1 (29. Moreno - 35. Williams), San Sebastian - FC Barcelona 2:4 (11. Willian José, 34. Juanmi - 50. a 71. L. Suárez, 39. Paulinho, 85. Messi), Betis Sevilla - Leganés 3:2 (20. Tello, 40. Joaquín, 83. Castro z pen. - 44. Gumbau, 71. Eraso).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články