Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Barcelona zase zaváhala. Real rozstřílel Mallorcu a vede La Ligu, Atlético otočilo duel s Getafe

V čele španělské ligy je po šesti kolech Real Madrid, který porazil Mallorcu vysoko 6:1, k čemuž hattrickem přispěl Asensio. V tabulce má "bílý balet" náskok dvou bodů na Atlético, městský rival porazil po obratu Getafe 2:1. Barcelona je až sedmá po další remíze, katalánský klub tentokrát klopýtl s Cádizem 0:0 a na Real ztrácí už sedm bodů.

Frankie de Jong z Barcelony dostává červenou kartu
zdroj: Reuters autor: Marcelo del Pozo

Barcelona se musela s remízou smířit v pátém zápase sezony už potřetí. Katalánci navíc dohrávali od 65. minuty bez vyloučeného Frenkieho de Jonga, který musel po druhé žluté kartě předčasně ze hřiště podruhé v kariéře. První červenou dostal ve španělské lize vloni v lednu shodou okolností od stejného rozhodčího Carlose Del Cerra. Na tribunu nakonec musel i trenér Ronald Koeman, jehož pozice na lavičce se otřásá.

Po úvodním poločase bez výraznějších příležitostí byly v Cádizu gólové šance k vidění až v závěru, ani na jedné straně se ale žádná neujala. V dresu Barcelony se nedokázal opakovaně trefit Memphis Depay, na druhé straně zlikvidoval brankář Marc-André ter Stegen několik šancí domácích.

Real otevřel skóre již ve 3. minutě, kdy Benzema využil podklouznutí soupeře a v samostatném úniku překonal brankáře Manola Reinu. Do konce první půle padly ještě tři branky: na 2:0 pro Real zvýšil z bezprostřední blízkosti Asensio, hned po rozehrání snížil I Kang-in, ale poslední slovo v prvním poločase měl znovu Asensio, který utekl hostující obraně a zvýšil na 3:1.

V 55. minutě si Asensio našel prostor a přesnou ranou zpoza vápna uzavřel hattrick. Na rozdíl čtyř branek zvýšil v 78. minutě Benzema a potvrdil svůj famózní vstup do nové sezony. Kapitán Realu se v prvních šesti kolech podílel již na patnácti gólech (8+7). Jako 10. hráč v historii španělské ligy navíc pokořil hranici 200 gólů, v dresu Realu se mu to podařilo jako čtvrtému po Cristianu Ronaldovi (311), Raúlovi (228) a Alfredu Di Stéfanovi (215). Skóre v 84. minutě uzavřel Isco.

"Tmavomodří" hráči Getafe měli zápas proti Atléticu Madrid dobře rozehraný. Do vedení se dostali v závěru první půle, kdy hlavičkující Mitrovič využil z druhé vlny předchozího zaváhání brankáře Oblaka. Hosté se proti soupeřově pečlivé obraně těžko prosazovali, ale pomohlo jim vyloučení Aleni, který dostal čtvrt hodiny před koncem červenou kartu za nešetrný zákrok na Cunhu.

Početní výhodu využil už po čtyřech minutách pohotovým zakončením Luis Suárez a tentýž hráč se prosadil i v první minutě nastaveného času, kdy dokonal obrat po centru Vrsaljka. Atlético tak zůstalo v tomto ročníku neporažené. Getafe, jež nastoupilo bez zraněného Jakuba Jankta, prohrálo i šestý zápas v lize a zůstává u dna tabulky.

Všechny branky v duelu tradičních španělských celků mezi Sevillou a Valencií padly v prvním poločase. Již ve třetí minutě poslal Sevillu do vedení Alejandro Gómez a po čtvrthodině domácí navýšili rozdíl na dvě branky. Gonzalův centr z pravé strany hřiště přizvedl zády valencijský obránce Toni Lato, vysoký míč překvapil brankáře Giorgiho Mamardašviliho a skončil v síti.

O třetí gól andaluského celku se po dalším zaváhání soupeřovy defenzivy postaral Rafa Mir. Naději na zdramatizování zápasu dal hostům v 31. minutě Hugo Duro, více ale Valencie nezvládla a prohrála podruhé za sebou. Sevilla se tak posunula před svého soupeře na čtvrtou příčku.

V duelu Espaňolu s Alavésem byl u všeho důležitého domácí útočník Raul de Tomás. V prvním poločase španělského forvarda připravil o dva góly rozhodčí u videa, v druhé půli proměnil odchovanec Realu Madrid penaltu a zajistil Espaňolu první výhru v sezoně.

Granada šla proti San Sebastianu v deváté minutě do vedení, ale Real Sociedad v druhém poločase skóre otočil. V 71. minutě vykřesal domácím naději na bodový zisk proměněnou penaltou Luis Milla, ale v závěru strhl vítězství na stranu San Sebastianu svým druhým gólem v zápase Aritz Elustondo. Jeho tým si připsal čtvrtou výhru.

Španělská fotbalová liga - 6. kolo:

Getafe - Atlético Madrid 1:2 (45. Mitrovič - 78. a 90.+1 Suárez), Bilbao - Vallecano 1:2 (33. vlastní Ciss - 5. García, 90.+6 Falcao), Levante - Vigo 0:2 (66. Aspas, 85. Méndez), Espaňol Barcelona - Alavés 1:0 (53. De Tomás z pen.), FC Sevilla - Valencie 3:1 (3. A. Gómez, 15. vlastní Lato, 22. Mir – 31. Duro), Real Madrid - Mallorca 6:1 (24., 29. a 55. Asensio, 3. a 78. Benzema, 84. Isco – 25. I Kang-in), Villarreal - Elche 4:1 (5. Pino, 39. Trigueros, 60. Danjuma, 90.+4 A. Moreno – 19. Mojica), Granada - San Sebastian 2:3 (9. G. Sánchez, 71. Milla z pen. - 52. a 82. Elustondo, 60. Merino), Pamplona - Betis Sevilla 1:3 (39. Kike García - 21. Hermoso, 81. Juanmi, 90.+3 Willian José), Cádiz - FC Barcelona 0:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články