Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Kvalifikace o Euroligu žen 2024/2025

Barcelona vyškolila Gironu a je stále stoprocentní, Krejčí do hry nezasáhl

První pozici ve španělské lize si fotbalisté Barcelony udrželi i po nedělním duelu v Gironě. Katalánské derby totiž ovládli jednoznačně 4:1 a oplatili tak porážku z minulého ročníku. Český reprezentant Ladislav Krejčí v dresu Girony utkání sledoval opět ze střídačky. Barcelonští si upevnili vedení v tabulce o čtyři body před Realem a Atléticem Madrid, které zdolalo Valencii 3:0. V pondělní dohrávce porazilo Vallacano 3:1 Pamplonu. 

Pedri v zakončení proti Gironě
zdroj: Reuters autor: Albert Gea

Krejčí byl nejspíš rád, že i tentokrát zůstal jen na lavičce Girony. Domácí obrana si v prvním poločase nevěděla rady hlavně s Yamalem. Barcelonský klenot nejprve šikovně obral o míč obránce Lópeze a přesně zakončil, pak zužitkoval Lewandowského centr. Po změně stran se prosadili další hrdinové z týmu mistrů Evropy Del Olmo z ostrého úhlu a Pedri po kličce gólmanovi Gazzanigovi.

Ten zabránil ještě větší prohře, když zmařil Lewandowského sólo. Až deset minut před koncem po špatném vyběhnutí brankáře Ter Stegena vstřelil Stuani jediný gól domácích. I tak to byla pro Gironu hodně nepovedená generálka na vstup do Ligy mistrů a vyrovnání nejtěžší domácí porážky v historii klubu.

Naposledy prohrála stejným výsledkem před šesti lety s Realem Madrid. Naopak Barcelona po sedmi gólech v síti Valladolidu opět koncertovala a její nový trenér Hansi Flick dosud nepoznal nic jiného než vítězství. Jedinou kaňkou byla v závěru červená karta pro Torrese.

Celta Vigo po dvou porážkách za sebou zdolala nováčka z Valladolidu 3:1. Hosté po třech kolech ukončili čekání na gól, ale na body znovu nedosáhli. S 13 inkasovanými brankami mají nejhorší obranu v La Lize. Svůj první ligový gól vstřelil ve Vigu Álvarez, který zatím hrál většinou jen za béčko. Druhý přidal Iglesias a po návratu z ročního hostování v Leverkusenu se trefil ve třetím utkání po sobě.

Do druhého poločasu vyběhl v dresu hostů Moro a už po pěti minutách se zapsal mezi střelce. Ale sedmatřicetiletý brankář Guaita, který se vrátil mezi tyče po vleklém zranění ramena, vyrovnání nepovolil. Naopak po vyloučení Martína zpečetil výhru domácích Duvikas.

Bilbao vyhrálo v Las Palmas 3:2 především díky bratrské dvojici Williamsových. Starší Iňaki připravil první gól pro Sanceta, druhý pro svého slavnějšího bratra Nica a třetí pro Paredese. Za domácí snížil parádním přímým kopem Sandro Ramírez. To už hráli hosté v deseti bez vyloučeného Jauregizara. V závěru Alex Muňoz ještě zápas zdramatizoval, ale trenér Luis Carrión si musí na první výhru v La Lize ještě počkat.

Základ k výhře Atlética položil Angličan Gallagher svým prvním gólem po přestupu z Chelsea, po změně stran náskok zvýšil Francouz Griezmann a v nastavení se poprvé prosadila i nejdražší posila z Manchesteru City Argentinec Álvarez. Svěřenci trenéra Simeoneho hráli počtvrté v řadě bez inkasovaného gólu, což se jim povedlo naposledy v prosinci 2020. Valencie je od dubna 12 zápasů v lize bez vítězství, to je nejdelší série od roku 2016, a v tabulce je s jedním bodem poslední.

Španělská fotbalová liga – 5. kolo:

Celta Vigo – Valladolid 3:1 (22. Álvarez, 36. Iglesias, 90.+1 Duvikas – 50. Moro), Girona – FC Barcelona 1:4 (80. Stuani – 30. a 37. Yamal, 47. Olmo, 64. Pedri), 18:30 Las Palmas – Bilbao, Atlético Madrid – Valencie 3:0 (39. Gallagher, 54. Griezmann, 90.+4 Álvarez), Vallecano - Pamplona 3:1 (50. Mumin, 67. Rațiu, 90.+5 U. López - 27. García).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články