Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Barcelona vyhrála a dál vede, Real uspěl v Bilbau a drží odstup. San Sebastian je na vítězné vlně

Těsnou výhru 1:0 uhráli v 18. kole španělské ligy fotbalisté Barcelony, kteří zdolali na svém stadionu Getafe 1:0. Vyhrál i druhý Real Madrid, jenž porazil Atlético Bilbao 2:0 a Karim Benzema vyrovnal 228. gólem v historické tabulce španělské ligy pátého Raúla. Zvítězil i San Sebastian 2:0 nad Vallecanem a připsal si už deváté vítězství za sebou. Tříbodový zisk zaznamenalo rovněž Atlético Madrid po výhře nad nováčkem soutěže Valladolidem. Trápící se Sevilla udolala Cádiz 1:0 až v samotném závěru. Až v jedenácté minutě nastavení rozhodl zápas s Gironou Villarreal, když Parejo proměnil penaltu.

Pedri z Barcelony dává gól do branky Getafe
zdroj: ČTK / DPA autor: Siu Wu

Barceloně chyběl vykartovaný Lewandowski a absence slavného útočníka byla znát. Po půlhodině hry se musel činit Ter Stegen, na kterého postupoval v samostatném úniku Mayoral. Německý gólman vyběhl téměř ke kraji vápna a šanci zneškodnil. Ve 35. minutě se prosadili domácí, Raphinhův centr z levé strany dorazil do odkryté branky ve skluzu Pedri.

Před koncem první půle musel Ter Stegen čelit dalšímu úniku Mayorala, o pár chvil později španělský útočník těsně nedosáhl na Iglesiasův centr. V závěru utkání měl příležitost zvýšit náskok domácích Kessie, v jasné příležitosti mu však překazil gólovou radost brankář Soria.

Real poslal do vedení Benzema, který vystřelil z otočky z voleje a brankář Simón nestihl ani zareagovat. Byl to 228. gól francouzského útočníka v La Lize, čímž překonal legendárního Di Stéfana a vyrovnal gólový účet další legendy Realu Raúla na pátém místě.

V druhém dějství měl velkou šanci domácí Williams i hostující Asensio, oběma se ale nepodařilo usměrnit míč mezi tři tyče. Williamsovi se v 78. minutě podařilo překonat Courtoise, gólu však předcházelo ofsajdové postavení. V poslední minutě základní hrací doby potvrdil výhru "bílého baletu" prudkou střelou k pravé tyči Kroos.

Villarreal hostil Gironu a střelecky dominoval celý zápas, nejzajímavější momenty však přišly až v závěru utkání. Ve třetí minutě nastavení nařídil rozhodčí penaltu pro domácí, Gazzaniga však Morenův pokus chytil. Hostům se po chvilce z protiútoku podařilo skórovat, gól však nebyl uznán kvůli ofsajdu.

Villarreal dostal druhou možnost až v posledních vteřinách zápasu, kdy Juanpe zatáhl za dres hráče domácích v pokutovém území. Ke druhé penaltě se postavil Parejo, který byl na rozdíl od Morena úspěšný.

Tým ze San Sebastianu v 15. minutě poslal do vedení Sörloth. Norský útočník se trefil v pátém ligovém duelu v řadě a poosmé v sezoně. Ještě před pauzou zvýšil Barrenetxea z rohu. Rayo prohrálo druhé z posledních tří kol a v neúplné tabulce je deváté.

Atlético rozhodlo o teprve druhé výhře za posledních sedm kol už v úvodní půlhodině. Griezmann nejprve připravil vedoucí gól Moratovi a poté francouzský útočník sám skóroval. Třetí zásah obstaral Hermoso. Sedmnáctý Valladolid v La Lize popáté za sebou prohrál bez vstřelené branky.

Sevilla se hodně trápila i proti Cádizu. Lamelova branka ze závěru první půle neplatila kvůli ofsajdu, hosty dlouho držel Ledesma. Gólmana Cádizu překonal až v 89. minutě Rakitič z penalty, které předcházelo vyloučení hostujícího Aleja po druhé žluté kartě. Sevilla si připsala teprve čtvrté vítězství v ligové sezoně.

Almeríi mohl na půdě Valencie poslat do vedení v závěru úvodního dějství Ramazani, jenže z penalty trefil tyč. Místo toho se krátce po přestávce prosadil za domácí Kluivert. Za hosty srovnal Chumi, Valencii pak sice vrátil náskok Gayá, ale dělbu bodů zařídil Portillo.

Španělská fotbalová liga - 18. kolo:

Mallorca - Vigo 1:0 (59. Rodríguez), Vallecano - San Sebastian 0:2 (15. Sörloth, 36. Barrenetxea), Espaňol - Betis 1:0 (43. Braithwaite), Atlético - Valladolid 3:0 (18. Morata, 23. Griezmann, 28. Hermoso), FC Sevilla - Cádiz 1:0 (89. Rakitič z pen.), Villarreal - Girona 1:0 (90.+11 Parejo z pen.), Elche - Pamplona 1:1 (67. Carmona - 20. Ávila), FC Barcelona - Getafe 1:0 (35. Pedri), Bilbao - Real Madrid 0:2 (24. Benzema, 90. Kroos), Valencie - Almería 2:2 (48. Kluivert, 65. Gayá - 54. Brandáriz, 74. Portillo).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články