Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Barcelona vede o skóre, zápas Viga přerušila kapsle se slzným plynem

Madrid - Fotbalisté Barcelony, Realu ani Atlética Madrid ve španělské lize nezaváhali a nadále mají v čele tabulky stejný šedesátibodový zisk. Barcelona rozstřílela Vallecano 6:0, Real vyhrál 3:0 v Getafe a další madridský celek Atlético zdolal Valladolid také 3:0. V závěru utkání Villarrealu s Celtou Vigo jeden z diváků hodil na hrací plochu kouřovou bombu se slzným plynem. Rozhodčí tak na půl hodiny přerušil zápas a část fanoušků byla také evakuována.

Lionel Messi
zdroj: AP autor: Manu Fernandez

"Bílý balet" si v Getafe opět musel obejít bez kanonýra Cristiana Ronalda, který si v lize stále odpykává třízápasový trest za vyloučení v utkání s městským rivalem. O první gól se postaral Jesé, kterému branku připravil přesnou přihrávkou Gareth Bale. Dvacetiletý Španěl se v součtu s utkáními Španělského poháru prosadil již v pátém utkání v řadě. To se v této sezoně podařilo pouze Ronaldovi.

Druhou branku přidal ve 27. minutě Karim Benzema a definitivu pak dal Realu střelou zpoza vápna Chorvat Luka Modrič, pro kterého to byla vůbec první branka v tomto ročníku španělské ligy. Getafe již devět zápasu v řadě v lize nedokázalo zvítězit a v tabulce mu s 25 body patří patnácté místo.

Vigo se ujalo vedení nad Villarealem v 86. minutě. Jenže pak hřiště zahalil kouř se slzným plynem, hráči odešli do kabin a diváci byli evakuováni. Po rozplynutí kouře se týmy na plochu vrátily a Celta vítězství potvrdila druhým gólem. Předseda Villarrealu Fernando Roig řekl, že člověka, který bombu hodil, intenzivně hledá policie. "To, co se stalo, odsuzujeme. Takový čin v žádném případě nereprezentuje naši fanouškovskou základnu, která je klidná a pod kontrolou. Jsem přesvědčen, že to byl někdo, kdo zvenčí přišel Villarrealu uškodit," dodal. 

Znechucený byl i trenér Celty a bývalý slavný hráč Luis Enrique. "Něco takového jsem nikdy nezažil. Všichni si mysleli, že je to světlice, ale když jsme viděli brankáře Yoela, který měl úplně rudé oči, bylo jasné, že jde o něco mnohem nebezpečnějšího," řekl. Hráči a hrstka fanoušků se vrátili na poslední minuty. Nolito zvýšil na konečných 2:0 pro Celtu Vigo z přímého volného kopu v 90. minutě.

Barcelona za vítězstvím nad Vallecanem vykročila bleskově. Už ve druhé minutě si míč od postranní čáry navedl ke středu obránce Adriano a otevřel skóre. Ve 36. minutě po přihrávce Cesca Fábregase zvýšil lobem Lionel Messi.

Po přestávce zvýšili rozdíl mezi soupeři Alexis Sánchez, s patnácti góly nejlepší střelec Barcelony v této ligové sezoně, a Pedro Rodríguez. Jen dvě trefy na Sáncheze ztrácí po dnešku Messi, který zvýšil v 68. minutě na 5:0. Poslední branku Katalánců dal krátce před koncem Neymar, který se vrátil jako střídající hráč po zranění kotníku.

Šestadvacetiletý Messi se svými dvěma brankami v historické tabulce střelců španělské ligy dotáhl na slavného útočníka Realu Madrid Raúla Gonzáleze, na dělené třetí příčce mají shodně na kontě 228 zásahů. Nejúspěšnější kanonýr historie La Ligy Telmo Zarra nastřílel 251 gólů.

Atlético po překvapivé porážce s Almeríou 0:2 z posledního kola další senzaci odmítlo a zápas rozhodlo během úvodních pěti minut. Ve třetí se trefil po signálu po přímém kopu Raúl García, hned z dalšího útoku o minutu později pohledným obloučkem zvýšil Diego Costa.

Costa dal 21. gól v sezoně a na nejlepšího střelce Cristiana Ronalda z Realu Madrid ztrácí jednu trefu. Třetí gól madridského celku přidal v 74. minutě stoper Diego Godín po rohovém kopu Brazilce Diega.

Bilbao podlehlo Espaňolu Barcelona 1:2 a utrpělo první ligovou porážku na novém stadionu San Mamés, který otevřelo na začátku sezony. Na brzký gól Sergia Garcíi sice Baskové odpověděli zásluhou hlavičky Carlose Gurpegiho, v 65. minutě však po rohu rozhodl Diego Colotto.

Španělská fotbalová liga - 24. kolo:

Atlético Madrid - Valladolid 3:0 (3. Raúl García, 4. Costa, 74. Godín), ), Levante - Almería 1:0 (62. Barral), FC Barcelona - Vallecano 6:0 (36. a 68. Messi, 2. Adriano, 53. Sánchez, 56. Pedro, 89. Neymar), Villarreal - Vigo 0:2 (83. Orellana, 90. Nolito), Granada - Betis Sevilla 1:0 (31. Piti), Getafe - Real Madrid 0:3 (5. Jesé, 27. Benzema, 66. Modrič), Bilbao - Espaňol Barcelona 1:2 (56. Gurpegi - 6. García, 65. Colotto), FC Sevilla - Valencie 0:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články