Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Barcelona ve Stuttgartu uhrála remízu 1:1

Praha - Fotbalisté Barcelony nezvládli na hřišti Stuttgartu první poločas úvodního osmifinálového duelu Ligy mistrů a byli rádi, že uhráli na německé půdě pro odvetu remízu 1:1. Porážku obhájce trofeje odvrátil ve druhém poločase Ibrahimovič. Více se venku dařilo Bordeaux, které i s Jaroslavem Plašilem v základní sestavě dokázalo zvítězit 1:0 na horké půdě Olympiakosu Pireus. Odvety se hrají 17. března. Informace najdete také na serveru fotbalživě.cz.

Stuttgart má po zimní přestávce skvělou formu a dnes to dokázal především před přestávkou. Od první minuty nepustil Barcelonu do žádného tlaku, naopak až nečekaně často diktoval tempo hry a obrana španělského velkoklubu jen stěží stíhala domácí rychlé kombinace s častou střelbou. Ve 25. minutě už ale hosté nestačili - Gebhart poslal ostrý centr z pravé strany a Cacau po čtyřech brankách z víkendového utkání proti Kolínu nad Rýnem opět prokázal velkou střeleckou pohodu.

Vedení domácích mohlo být dokonce vyšší - sudí odpustili Maxwellovi ruku uvnitř šestnáctky a na poslední chvíli odvrátil španělský favorit i následnou kombinaci. Ve 33. minutě spálil Cacau další šanci, zatímco hosté byli v ofenzivě takřka neškodní. S výjimkou Messiho individuální akce ve 40. minutě, po které vyrazil brankář Lehmann míč na tyč.

Je nám líto, video expirovalo.
Utkání VfB Stuttgart - FC Barcelona

Brzy po pauze se ale Barcelona dočkala. V 52. minutě po hlavičkovém souboji uvnitř šestnáctky míč propadl k nenápadnému Ibrahimovičovi a ten nadvakrát pod Lehmannovým tělem vyrovnal. Obraz hry se rázem změnil, španělský klub hýřil sebevědomím a měl mnohem více ze hry. V 69. minutě se hosté dožadovali penalty poté, co míč orazítkoval rameno Molinara ve chvíli, kdy už stál osamocen na brankové čáře po ráně Ibrahimoviče, ale ještě předtím rukou zahrál právě švédský útočník.

Bordeaux prokazovalo, že podzimní úspěšné tažení Ligou mistrů mělo základ v kvalitní hře záložní řady, do které se stačil vrátit uzdravený Plašil. Hosté byli především v rychlé kombinaci lepší, ale branku se jim dlouho vstřelit nedařilo. Nakonec pomohla standardní situace před poločasem, po které se trefil hlavou stoper Ciani. Domácí chtěli potvrdit, že na svém stadionu neprohrávají a po přestávce zvýšili tempo. V 58. minutě byl Maresca blízko vyrovnání, jenže hlavou v ideální pozici přestřelil. Olympiakos se vyrovnal soupeři i v počtu střel, ale byl nakonec rád, že Plašilův pokus ze 77. minuty skončil nad, a jeho postupová naděje před odvetou ještě není zcela ztracena.

Výsledky osmifinále Ligy mistrů:

Olympiakos Pireus - Girondins Bordeaux 0:1 (0:1)

Branka: 45.+2 Ciani. Rozhodčí: Webb (Angl.). Diváci: 33 500 (vyprodáno).

VfB Stuttgart - FC Barcelona 1:1 (1:0)

Branky: 25. Cacau - 52. Ibrahimovic. Rozhodčí: Kuipers (Niz.). Diváci: 40 000 (vyprodáno).

Jens Lehmann
zdroj: ČTK/AP autor: AP Photo
Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články