Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Barcelona v La Lize udolala Pamplonu, z pokutového kopu rozhodl Lewandowski

Trápili se, ale kýženého vítězství dosáhli. Fotbalisté Barcelony ve 4. kole La Ligy vyhráli 2:1 v Pamploně a jsou na třetím místě v tabulce. V 86. minutě rozhodl z penalty útočník Robert Lewandowski. Druhá je za stoprocentním Realem Madrid díky lepšímu skóre Girona, která porazila doma 1:0 Las Palmas. Utkání Atlética Madrid se Sevillou bylo odloženo kvůli hrozbě záplav po silných deštích v některých regionech Španělska.

Robert Lewandowski z Barcelony proměňuje penaltu v Pamploně
zdroj: REUTERS

Barcelona po remíze v úvodním kole oslavovala potřetí za sebou. V nastavení úvodního dějství se prosadil hlavou po rohovém kopu obránce Koundé, ale čtvrt hodiny před koncem domácí srovnali zásluhou Ávily.

Klíčový moment nastal v 81. minutě, kdy Catena stáhl ve vápně Lewandowského, dostal červenou kartu a polský kanonýr proměnil penaltu. Lewandowski se stal hrdinou stejně jako před týdnem v duelu s Villarrealem (4:3). Obhájci titulu uspěli na hřišti Pamplony podruhé za sebou, což se jim naposledy povedlo v letech 2004 a 2005.

O hubeném triumfu Girony nad nováčkem soutěže rozhodl hlavičkou z 88. minuty útočník Portu. Katalánský celek vyhrál potřetí za sebou, naopak Las Palmas na premiérový tříbodový zisk v sezoně čeká.

Španělská fotbalová liga – 4. kolo:

Girona – Las Palmas 1:0 (88. Portu), Mallorca – Bilbao 0:0, Pamplona – FC Barcelona 1:2 (76. Ávila – 45.+1 Koundé, 86. Lewandowski z pen.), San Sebastian – Granada 5:3 (9. a 44. Kubo, 59. Zubimendi, 67. Barrenetxea, 76. vlastní Bosch – 36. vlastní Le Normand, 83. Boyé, 90.+9 Zaragoza), Real Madrid – Getafe 2:1 (47. Joselu, 90.+5 Bellingham – 11. Mayoral), Alavés – Valencie 1:0 (6. vlastní Özkacar), Betis Sevilla – Vallecano 1:0 (53. Willian José).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články