Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

Barcelona v deseti přehrála Vigo, Sevilla těsně porazila Levante

Na špici španělské ligy je těsno. Hned čtyři celky mají na prvním místě po sedmi bodech. Nejlépe je na tom díky skóre a výhře 3:0 nad Betisem Sevilla Getafe následované Valencií, která ve čtvrtém kole připravila San Sebastianu první porážku. Třetí je Real, který 1:0 udolal Valladolid, a čtvrtý Villarreal. Jen dva zápasy a dvě výhry stačí na páté místo Barceloně, která v desti hráčích porazila 3:0 Vigo. Nedařilo se naopak Atléticu, které po kanonádě v minulém zápase tentokrát jen remizovalo 0:0 na hřišti Huescy. Sevilla vyhrála své druhé utkání ligy v sezoně nad Levante 1:0. Tomáš Vaclík zůstal stejně jako v prvním zápase na lavičce.

Radost hráčů Getafe
zdroj: ČTK/EFE autor: Kiko Huesca

Barcelonu dál táhne mladík Ansu Fati, sedmnáctiletý útočník otevřel skóre v 11. minutě. Favoritovi se utkání zkomplikovalo těsně před poločasem, protože po druhé žluté kartě za udeření soupeře loktem se ze hřiště poroučel obránce Clement Lenglet.

I v oslabení se katalánskému týmu v druhé půli podařilo potvrdit tři body. Přízemní centr Lionela Messiho si nejprve do vlastní branky srazil Lucas Olaza a skóre v nastaveném čase uzavřel Sergi Roberto.

Sevilla, která vynechala úvodní dvě kola kvůli pozdní dohrávce evropských soutěží z minulé sezony, byla v celém utkání aktivnější. Branku se jí podařilo vstřelit až v 67. minutě, kvůli předcházejícímu faulu ale nebyla videorozhodčím uznána. Vítěz Evropské ligy strhl vedení na svoji stranu až v nastaveném čase, kdy se po centru do vápna trefil Júsuf En-Nesjrí.

Getafe rozhodlo zápas už v první půli. Nejprve se v akrobatické pozici prosadil Ángel Rodríguez, který pak krátce před poločasem přidal po přečíslení i třetí gól. Mezitím výstavní ránou pod břevno skóroval Marc Cucurella.

Valencie se v San Sebastianu dostala do vedení v 75. minutě, kdy se zblízka trefil uruguayský útočník Maxi Gómez. Domácí, kteří na počátku ligy neprohráli ani s mistrovským Realem Madrid, mohli v nastaveném čase vyrovnat, videorozhodčí ale po jejich gólu odhalil hraní rukou.

K sedmibodovým týmům v čele tabulky se přidal vedle Realu Madrid i Villarreal, který ve čtvrtém zápase v sezoně porazil Alavés 3:1. Dvěma góly k výhře přispěl Paco Alcácer.

Real se musel obejít bez zraněného Edena Hazarda. Favorita zachránil až Vinícius, jenž vystřídal Luku Joviče. Ten sice donutil brankáře hostů ke dvěma skvělým zákrokům, gólově se ale neprosadil. Brazilský útočník uklidil v 65. minutě do branky míč, který se k němu v pokutovém území odrazil od soupeřova obránce.

Atlético si proti Huesce vypracovalo řadu šancí. Suárez, jenž tentokrát nastoupil v základní sestavě, měl blízko ke gólu ve druhém poločase, po sprinterském souboji s Andreasem Fernándezem už ale míč nedokázal protlačit kolem brankáře.

I přes převahu proti oslabenému Cádizu, který téměř celý druhý poločas hrál v deseti a posledních dvacet minut po dalším vyloučení dokonce v devíti hráčích, nezvládlo Bilbao získat body proti nováčkovi soutěže. Utkání rozhodla vlastní branka Unaie Lópeze z 57. minuty.

Španělská fotbalová liga - 4. kolo:

San Sebastian - Valencie 0:1 (75. M. Gómez), Getafe - Betis Sevilla 3:0 (13. a 43. Ángel, 39. Cucurella), Huesca - Atlético Madrid 0:0, Villarreal - Alavés 3:1 (13. a 67. Alcácer, 45. Moreno z pen. - 37. Méndez), Eibar - Elche 0:1 (37. Boye), Real Madrid - Valladolid 1:0 (65. Júnior Vinícius), Bilbao - Cádiz 0:1 (57. vlastní López), FC Sevilla - Levante 1:0 (90.+2 En-Nesjrí), Vigo - FC Barcelona 0:3 (11. Fati, 51. vlastní Olaza, 90.+5 Roberto).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články