Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Barcelona smetla Villarreal, Real ale po kanonádě v Granadě zůstává první

Madrid – Ani šestatřicáté kolo španělské La Ligy nenabídlo definitivnější rozuzlení, kdo by mohl získat vytoužený titul. Blíže je mu i nadále Real Madrid, který si poradil v Granadě po dvou gólech Jamese a Moraty 4:0, Barcelona ale také sestřelila Villarreal 4:1.

Radost Álvara Moraty
zdroj: Reuters autor: STRINGER

Už jistě sestupující Granada nekladla Realu příliš velký odpor, favorit vedl už po poločase 4:0. Kanonádu načal po třech minutách hry James Rodríguez, jenž si o pár minut později připsal hlavou i druhou branku. Po půl hodině zápasu se prosadil nekompromisní ránou o břevno Morata a důrazné zakončení předvedl i o pět minut později po individuální akci.

Bílý balet zareagoval na vítězství Barcelony šestou venkovní výhrou v řadě a opět se s ní bodově vyrovnal na čele tabulky. Královský klub má však stále zápas k dobru.

Barcelona se proti Villarrealu ujala vedení v 21. minutě, když Neymar dorazil sraženou Messiho střelu. "Žlutá ponorka" dokázala o deset minut později srovnat - Bakambu si naběhl za obranu a po dlouhém sprintu chladnokrevně zakončil.

Sám Messi se dočkal těsně před pauzou, jeho střelu zpoza vápna tečovali hostující bránící hráči mimo dosah brankáře Fernándeze. Pro argentinského střelce to byl 50. gól sezony ve všech soutěžích, což se mu povedlo jako prvnímu hráči ze všech pěti nejprestižnějších evropských lig.

Ve druhém poločase pojistili vítězství Barcelony Suárez a znovu Messi, katalánský velkoklub si tak připsal páté ligové vítězství v řadě. Villarreal prohrál po třech vítězstvích a je pátý.

Výsledky 36. kola La Ligy:

Gijón - Las Palmas 1:0 (67. Carmona), Atlético Madrid - Eibar 1:0 (69. Saúl), FC Barcelona - Villarreal 4:1 (45. a 82. z pen. Messi, 21. Neymar, 69. Suárez - 32. Bakambu), Granada - Real Madrid 0:4 (3. a 11. Rodríguez, 30. a 35. Morata), FC Sevilla - Real Sociedad 1:1 (41. Sarabia - 61. Vela), Alavés - Bilbao 1:0 (53. Hernández), Valencie - Pamplona 4:1 (22. a 45. Garay, 70. Zaza, 75. Rodrigo - 90.+2 Olavide), La Coruňa - Espaňol Barcelona 1:2 (47. Andone - 14. Baptistao, 29. Moreno), Málaga - Vigo 3:0 (26. Ontiveros, 56. Recio z pen., 90.+2 Ramírez), Leganés - Betis Sevilla 4:0 (7. z pen. a 80. Szymanowski, 15. El Zhar, 65. Gabriel).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články