Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Barcelona si po Realu vychutnala Osasunu sedmi góly, ani Madrid ale nezůstal pozadu

Madrid – Po dramatické výhře nad Realem Madrid v El Clásicu si Barcelona připsala sladkou demolici poslední Osasuny. Blaugranés zvítězili 7:1 a v čele zůstávají o lepší vzájemný zápas právě před Los Blancos, kteří zvítězili na hřišti Deportiva La Coruňa vysoko 6:2. Real ale má ještě jeden zápas k dobru. Sevilla vyhrála 2:1 nad Celtou Vigo a bodově se dotáhla na třetí Atlético Madrid.

Slavící Lionel Messi
zdroj: Reuters autor: ALBERT GEA

Úřadující šampioni, kteří v nedělním El Clásicu porazili úhlavního madridského rivala 3:2, nastoupili bez několika hráčů obvyklé základní sestavy. Odpor outsidera zlomil ve 12. minutě Lionel Messi a ve 30. minutě přidal druhý gól André Gomes.

Pamplona krátce po pauze snížila díky přímému kopu Roberta Torrese. Katalánci ale větší drama nedovolili, soupeře sevřeli a mezi 57. a 67. minutou mu nasázeli čtyři góly.

Druhé trefy zaznamenali Gomes a Messi, přesně mířil Paco Alcácer a mezi střelce se zapsal dokonce i Javier Mascherano. Argentinský stoper proměnil penaltu a ve 319. soutěžním utkání za Barcelonu se dočkal premiérové branky. V 86. minutě uzavřel skóre Alcácer.

V sestavě Realu chyběli útočníci Cristiano Ronaldo, Karim Benzema i Gareth Bale, ale v prvním poločase je zastoupili skórující Álvaro Morata, James Rodríguez a Lucas Vázquez. Za domácí snižoval Florin Andone. Podobný průběh měla i druhá půle.

Vítězství "Bílého baletu" zvýraznili druhým gólem Rodríguez, Isco a střídající Casemiro, druhý zásah Deportiva zaznamenal Joselu.

Souboji Realu s Barcelonou se věnoval i nový díl Fotbal fokus podcastu

Sevillu poslal v úvodu druhé půle do vedení Joaquín Correa. Jenže už tři minuty poté byl ve vápně přidržen za dres hostující John Guidetti a Iago Aspas z penalty srovnal.

Vigo si zápas samo zkomplikovalo, když krátce po srovnání fauloval Pablo Hernández a po druhé žluté kartě byl vyloučen. Hosté tak od 56. minuty hráli v oslabení, což Sevilla využila. Nejprve dvakrát trefila břevno, jedenáct minut před koncem ale zařídil výhru Wissam Ben Yedder.

Španělská fotbalová liga - 34. kolo:

Barcelona - Osasuna 7:1 (12. a 61. Messi, 30. a 57. Gomes, 64. a 86. Alcácer, 67. Mascherano z pen. - 48. Torres), Leganés - Las Palmas 3:0 (55. a 61. z pen. Luciano, 59. Guerrero), Valencie - Real Sociedad 2:3 (68. Nani z pen., 72. Zaza - 1. vlastní Alves, 30. Willian José z pen., 65. Oyarzabal), Deportivo La Coruňa - Real Madrid 2:6 (35. Andone, 84. Joselu - 14. a 66. James Rodríguez, 1. Morata, 44. Lucas Vázquez, 77. Isco, 87. Casemiro), Alavés - Eibar 0:0, FC Sevilla - Vigo 2:1 (49. Correa, 79. Ben Yedder - 53. Aspas z pen.), Bilbao - Betis Sevilla 2:1 (53. Aduriz z pen., 60. Muniain - 63. Castro).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články