Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Barcelona se vrátila do vedení, Sevilla remizovala v Alavésu

Fotbalisté Barcelony porazili ve španělské lize Villarreal a vrátili se do vedení v tabulce před Sevillu, která s Tomášem Vaclíkem v brance v posledním nedělním zápase jen remizovala 1:1 na stadionu v Alavésu. Hráči Realu vyhráli doma proti Valencii 2:0 a posunuli se na páté místo. Naopak hráči výrazně skromnějšího dělnického klubu z Madridu Rayo Vallecano doma v pátek porazili baskického trpaslíka Eibar 1:0 a trochu zvýšili svoji šanci na záchranu. O sobotní domácí výhře v poměru 2:0 Celty Vigo nad poslední Huescou rozhodl španělský reprezentant Iago Aspas, který vstřelil obě branky. Dotáhl se tak s 10 zásahy na první místo tabulky střelců.

Hráči Barcelony se radují z gólu
zdroj: ČTK/EFE autor: Alberto Estevez

Barcelona v předchozích dvou kolech ztratila, a už nutně potřebovala zabrat. V 36. minutě ji za výhrou nasměroval stoper Piqué, který zužitkoval centr po předchozím nepovedeném rohu. V závěru se pak dostal za obranu mladý odchovanec Aleňá a lobem vstřelil první ligový gól za hlavní tým Barcelony.

Alavés prožívá nečekaně dobrou sezonu a drží čtvrté místo v tabulce před Realem Madrid. Byl i blízko výhry nad dosud vedoucí Sevillou, když v 37. minutě jeden z obránců tečoval dlouhý míč za obranu, čímž vynuloval ofsajd Calleriho a ten nahrál před odkrytou branku Jonymu. Vaclík se po přihrávce natahoval, ale na míč nedosáhl. Sevilla 12 minut před koncem alespoň vyrovnala gólem Ben Yeddera. V závěru ještě Vaclíka zachránila tyč.

Proti Žluté ponorce. Lionel Messi se snaží utéci Pablu Fornalsovi z Villarrealu.
zdroj: ČT4 autor: Estevez Alberto

Tradiční barcelonský rival Real Madrid si proti nejlepší defenzivě španělské ligy v prvním poločase mnoho šancí nevytvořil. Přesto se ujal vedení už v osmé minutě, kdy si Carvajalův centr nešťastně srazil hlavou do vlastní sítě záložník Wass.

Valencie mohla vyrovnat na začátku druhého poločasu, ale Mina ve vyložené šanci sám před Courtoisem přestřelil bránu.

Krátce poté stáhl trenér Santiago Solari ze hřiště nevýrazného Balea, kterého nahradil Asensio. Velšský křídelní hráč nedal v La Lize gól v desátém utkání v řadě, což je jeho nejdelší série. Vítězství "Bílého baletu" potvrdil až v 83. minutě Vázquez.

Aspas válí

Iago Aspas vstřelil úvodní gól v 38. minutě, kdy zužitkoval Mallovu přihrávku před prázdnou branku. Pojistku přidal v 77. minutě po rychlém brejku.

Kanonýr Celty pokořil popáté za sebou hranici deseti branek v jedné ligové sezoně a pořadí nyní vévodí s Christianem Stuanim z Girony.

Vigo se po zisku tří bodů posunulo v tabulce na 11. místo. Huesca, která čeká na vítězství už 13 zápasů, zůstala poslední, před ní se nachází Rayo Vallecano.

Skóre zápasu mezi Getafe a Espaňolem otevřel v 55. minutě střelou z otočky Molina. Následně zvýšil po chybě obrany a přečíslení Mata a na konečných 3:0 upravil v 80. minutě Antunes. Espaňol po skvělém vstupu do soutěže potřetí za sebou prohrál a propadl se na šesté místo. Getafe má jen o bod méně.

V pondělní dohrávce potvrdilo Levante, že patří do horních pater tabulky, a nastřílelo Bilbau tři góly. 

Španělská fotbalová liga - 14. kolo:

Vallecano - Eibar 1:0 (53. Embarba), Vigo - Huesca 2:0 (38. a 77. Aspas), Valladolid - Leganés 2:4 (50. Toni, 90.+3 Ünal - 66. a 75. Carrillo, 11. Siovas, 42. Oscar), Getafe - Espaňol 3:0 (55. Molina, 65. Mata, 80. Antunes), Real Madrid - Valencie 2:0 (8. vlastní Wass, 83. Vázquez), Betis Sevilla - San Sebastian 1:0 (33. Junior), FC Barcelona - Villarreal 2:0 (36. Piqué, 87. Aleňá), Girona - Atlético Madrid 1:1 (45.+2 Stuani z pen. - 82. vlastní Ramalho), Levante - Bilbao 3:0 (49. Chema, 59. Campaňa, 69. Roger).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články