Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Barcelona se trefila v závěru a dotírá na Atlético, hráči Valencie opustili hřiště kvůli rasistické urážce

Boj o první místo ve španělské lize začíná být pořádně těsný. Vedoucí Atlético Madrid prohrálo v 29. kole se Sevillou 0:1 a Barcelona, která stejným poměrem gólem z 90. minuty porazila Valladolid, na lídra ztrácí už jen bod. O další dva body zpět je Real Madrid díky výhře nad Eibarem 2:0. Valencie prohrála s Cádizem 1:2. Utkání poznamenal incident z prvního poločasu, kdy se stoper Mouctar Diakhaby stal podle tvrzení Valencie obětí rasistické urážky a zápas byl na více než dvacet minut přerušen.

Radost fotbalistů Barcelony
zdroj: REUTERS autor: Albert Gea

Barcelona měla proti outsiderovi velkou převahu, ale nejprve měl blízko ke gólu soupeř, protože Kenan Kodro trefil v úvodu utkání břevno hlavou po centru. V nastaveném čase pro změnu brankář Valladolidu Jordi Masip vyškrábl střelu Pedriho na tyč a později se vyznamenal i při brejku Dembélého.

Právě po faulu na francouzského útočníka dohrávali hosté posledních 11 minut oslabeni o vyloučeného Óscara Plana a domácí početní výhodu využili. Dembélé po centru napálil z úhlu odražený míč a pátým gólem v ligové sezoně rozhodl. Valladolid má na 16. místě tabulky už jen tříbodový náskok na pásmo sestupu.

Real protáhl šňůru

Real poslal do vedení ve 41. minutě Asensio, který v prvním poločase trefil břevno a jeho první branka neplatila pro ofsajd. Pojistku úřadujících šampionů zařídil v 73. minutě nejlepší týmový střelec Benzema hlavou.

Madridský celek v domácí soutěži protáhl šňůru bez porážky na devět duelů, z toho posedmé zvítězil.

Moreno z Villarrealu otevřel skóre v deváté minutě z pokutového kopu a za dalších devět minut zvýšil po otočce v šestnáctce. Na začátku druhého poločasu španělský reprezentant trefil tyč, ale hattricku se dočkal v 60. minutě díky další proměněné penaltě.

Osmadvacetiletý Moreno v ligové sezoně dal už 19 gólů a v pořadí střelců je druhý společně s Luisem Suárezem z Atlética Madrid. Vedoucí Lionel Messi z Barcelony má o čtyři branky víc.

Sevilla mohla otevřít skóre už v osmé minutě, Ocampos ale na gólmana Oblaka z pokutového kopu nevyzrál. Rozhodnutí přinesla až gólová hlavička Marcose Acuni ze 70. minuty.

Andaluský celek si výhrou upevnil čtvrtou příčku. Atlético je stále v čele, ale na Barcelonu má náskok už jen bod.

Po půlhodině hry utkání Cádiz - Valencie za stavu 1:1 se Diakhaby dostal po slovní výměně názorů do potyčky s domácím obráncem Calou.

Hostující tým se po Diakhabyho protestech odebral do útrob stadionu. Podle prohlášení valencijského klubu se francouzský obránce tmavé pleti stal obětí rasistické urážky.

"NE rasismu! Plně stojíme za Mouctarem Diakhabym. Tým se nakonec rozhodl pokračovat a sám hráč, který se stal obětí rasistické urážky, podpořil spoluhráče v návratu na hřiště a dohrání zápasu. Máš naši podporu, Mouctare!" uvedla Valencie na sociálních sítích.

Diakhaby zůstal v kabině a byl vystřídán, v poločasové pauze stáhl Cádiz ze hry i autora úvodní branky Calu. V 88. minutě rozhodl gólem jeho náhradník Marcos Mauro.

Betis proti Elche poslal do vedení ve 14. minutě Borja Iglesias, který proměnil i svou třetí penaltu v sezoně. Elche vyrovnalo v 36. minutě, kdy se trefil Pere Milla, další branku ale nováček soutěže nepřidal a čeká na výhru už čtyři zápasy.

Celta Vigo rozhodla o vítězství 3:1 na půdě posledního Alavésu mezi osmou a 20. minutou, kdy nasázela tři branky.

Trefil se i Iago Aspas a stal se čtvrtým hráčem v pěti elitních evropských ligách, který nasbíral v sezoně dvouciferný počet gólů i asistencí (10+10). Vigo se posunulo na osmé místo, na pohárové příčky ale ztrácí devět bodů.

Výsledky 29. kola španělské fotbalové ligy

Levante - Huesca 0:2 (15. a 54. Mir), Granada - Villarreal 0:3 (9. z pen., 18. a 60. z pen. Moreno), Real Madrid - Eibar 2:0 (41. Asensio, 73. Benzema), Pamplona - Getafe 0:0, Alavés - Vigo 1:3 (86. Lejeune - 8. Nolito, 14. Aspas, 20. Mina), Elche - Betis 1:1 (36. Milla - 14. Iglesias z pen.), Cádiz - Valencie 2:1 (14. Cala, 88. Marcos Mauro - 19. Gameiro), Sevilla - Atlético 1:0 (70. Acuňa), FC Barcelona - Valladolid 1:0 (90. Dembélé).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články