Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Barcelona se Sevillou jdou do španělské bitvy o Superpohár

Tbilisi - Španělsko v současnosti dominuje evropskému klubovému fotbalu, což dokazuje skutečnost, že se v úterý podruhé za sebou utkají o evropský Superpohár dva španělské celky. Vítěz Evropské ligy Sevilla se pokusí napravit loňskou prohru s Realem Madrid, proti však bude šampion Ligy mistrů Barcelona. Ta si zahraje o trofej už podeváté, což je rekord. Zápas sledujte živě od 20:20 na programu ČT sport a našem webu.

Pro oba celky půjde o soutěžní premiéru v nové sezoně a testování formy po nepřesvědčivých výsledcích v přípravě. Zatímco Barcelona zůstala v téměř kompletním složení jako v minulém ročníku, když přišla jen o veterána Xaviho, Sevilla udělala přes léto deset změn v kádru. Přišel mimo jiné Jevgen Konopljanka z Dněpropetrovsku, který Sevilla porazila ve finále Evropské ligy 3:2. Naopak odešel kanonýr Carlos Bacca.

Sevilla se představí v Superpoháru počtvrté. Loni prohrála s Realem Madrid, v roce 2007 nestačila na Milán, ale v roce 2006 porazila právě Barcelonu. Tu čeká devátý boj o Superpohár, dosud má bilanci čtyř výher a čtyř porážek. Pokud uspěje popáté, vyrovná rekord AC Milán.

Jasným favoritem je Barcelona, která se Sevillou neprohrála v posledních 11 zápasech. Trenér Sevilly Unai Emery navíc ještě nikdy Barcelonu neporazil, i když proti ní na lavičce Valencie, Spartaku Moskva, Almeríe a Sevilly nastoupil už k 19 zápasům.

Emery: Můžeme Barcelonu zaskočit

"Barcelona je favorit, ale my jdeme do zápasu s tím, že je můžeme zaskočit a překvapit. Pokud se nám podaří vyhrát, byla by to velká vzpruha do sezony," řekl Emery. "Udělali jsme hodně změn, s tím se musíme vypořádat každý rok, ale věřím, že máme k dispozici minimálně stejně silný tým, který může uspět," dodal.

Zápas bude prestižní i pro barcelonského záložníka Ivana Rakitiče, který ještě před rokem oblékal dres Sevilly. "Když říkám, že jedu domů, myslím tím svůj dům v Seville. Pochází odtamtud má žena, narodila se nám tam dcera, takže mám se Sevillou mimořádné spojení. Bude to speciální zápas," řekl Rakitič.

Za Sevillu hrával i Dani Alvés, který útočí na zisk čtvrtého Superpoháru v kariéře, čímž by vyrovnal rekord Paola Maldiniho. "Není nic lepšího než začít sezonu ziskem trofeje. Žádný tým nemůže v této fázi říct, že je stoprocentní, ale to není výmluva. Budeme bojovat o první titul této sezony," prohlásil Rakitič.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články