Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej na zemi

Barcelona se dohodla s Dortmundem, za Dembélého vysází 105 milionů eur

Barcelona – Jen několik týdnů po rekordním přestupu Neymara se znovu změní historické tabulky nejdražších přestupů. Barcelona se dohodla s Borussií Dortmund na transferu francouzského hráče Ousmana Dembélého, který se stane druhým nejdražším fotbalistou historie, když se v tabulce vyrovná Paulu Pogbovi. Německý klub by měl inkasovat 105 milionů eur (asi 2,75 miliardy korun) a případné bonusy, které mohou dosáhnout částky až 42 milionů eur.

Ousmane Dembelé
zdroj: Reuters

Hráč do Barcelony dorazí v neděli a v pondělí absolvuje lékařskou prohlídku. Poté by měl podepsat připravenou pětiletou smlouvu, která obsahuje výstupní klauzuli ve výši 400 milionů eur. Po splnění všech formalit bude Dembélé oficiálně představen fanouškům na Nou Campu.

Podle čtvrtečních informací televizní stanice Sky a deníku Bild mělo činit odstupné za Dembélého 120 milionů eur plus bonusy až 30 milionů. Částkou 105 milionů se transakce vyrovnala loňskému přestupu Paula Pogby z Juventusu do Manchesteru United.

Rekord patří nedávnému přestupu Neymara z Barcelony do Paris St. Germain. Právě brazilského reprezentanta, za kterého pařížský celek zaplatil 222 milionů eur, by měl Dembélé v týmu pětinásobného vítěze Ligy mistrů nahradit.

Barcelona považuje Dembélého za jednoho z nejlepších mladých hráčů na světě, který vyniká rychlostí, schopností prosadit se v souboji jeden na jednoho a všestranností. "Přichází do Barcelony poté, co ukázal své kvality v Rennes a Borussii Dortmund. Může hrát v útoku na obou křídlech a pyšní se skvělou kontrolou míče," uvedl katalánský klub v oficiálním prohlášení.

Dembélé strávil v Dortmundu rok a půl, do Německa přišel z Rennes za patnáct milionů eur. Za Borussii odehrál v bundeslize 32 zápasů, dal šest branek a byl vyhlášen nejlepším nováčkem minulé sezony.

Zdroj
SkyNews, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články