Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Barcelona s Valencií zůstávají neporaženy, madridské derby vítěze nemělo

Porazit v této sezoně španělské ligy Barcelonu? Zatím nemožné. Nezvládl to ani Leganés, který doma padl 0:3. Za katalánský celek, který si díky už jedenáctému triumfu v tomto ročníku pojistil první místo, válel zejména Luis Suárez, autor dvou gólů. Druhá zůstává rovněž neporažená Valencia, jež má po výhře 2:0 nad Espaňolem náskok čtyř bodů. Ztratily naopak madridské celky. Atlético v městském derby uhrálo s Realem remízu 0:0. Soupeř Slavie ve skupině Evropské ligy Villarreal remizoval na stadionu Bilbaa 1:1 a bodoval už v šestém zápase za sebou.

Barcelónský Luis Suárez se raduje z gólu
zdroj: REUTERS autor: Juan Medina

Už ve 4. minutě madridského derby se po nešikovném zákroku hostujícího stopera dostal do velké šance Correa, sám před Casillou ale nezamířil přesně. Také Real měl v první půli jednu velkou šanci, ani Oblak však při Kroosově střele nakonec nemusel zasáhnout.

Do druhého poločasu vstoupil "Bílý balet" bez kapitána Ramose, který v úvodním dějství schytal kopanec do obličeje od domácího obránce Lucase. Nadále vyrovnaný zápas už kromě hektického závěru žádné velké příležitosti nenabídl, oba týmy tak zůstávají bodově vyrovnané na třetí a čtvrté příčce tabulky.

Barcelona potvrdila roli favorita a vyhrál v lize počtvrté v řadě. Skóre otevřel v 28. minutě Luis Suaréz, který využil hrubé chyby brankáře Cuellara, jemuž vypadl z ruky centrovaný míč.

Druhou branku přidal v 60. minutě, když akrobaticky uklidil do sítě odražený míč. Uruguayský kanonýr vstřelil letos popáté dva góly v zápase, lepší bilanci v La Lize v tomto ohledu má pouze jeho spoluhráč Messi. V 90. minutě pečetil vítězství Barcelony Paulinho.

Espaňol do duelu s Valencií nevstoupil vůbec špatně a v prvním poločase dominoval. Hosty několikrát podržel gólman Neto, Moreno a Darder navíc trefili tyč. Valencie ale byla produktivní, a přestože nebyla lepším týmem, dokázala se dvakrát prosadit.

V 67. minutě se povedenou střelou zpoza šestnáctky trefil Kondogbia, který ve Valencii hostuje z Interu Milán, a sedm minut před koncem upravil na konečných 0:2 Mina, jemuž míč nechtěně zpracoval domácí obránce.

Villarreal bodoval už v šestém utkání za sebou. Soupeř Slavie ve skupině Evropské ligy remizoval v Bilbau 1:1. Do vedení šel v 28. minutě po Triguerosově trefě, domácí Athletic vyrovnal v druhé půli gólem kanonýra Adurize. Villarreal je na šestém místě o bod za Sevillou, Bilbao však zůstává za očekáváním a je patnácté.

Las Palmas prožívá špatné období a nezvrátil jej ani soubojem s Levante. Prohrál 0:2 a z posledních osmi zápasů nezískal jediný bod, navíc má za dané období výrazně negativní skóre 3:23. Kanárský celek se propadl na poslední místo, neboť Málaga v odpoledním duelu zdolala 3:2 La Coruňu.

Španělská fotbalová liga - 12. kolo:

Girona - San Sebastian 1:1 (64. Stuani - 7. Willian José), Getafe - Alavés 4:1 (53. a 64. Ángel, 6. Bergara, 9. Molina z pen. - 81. Santos), Leganés - FC Barcelona 0:3 (28. a 60. Suárez, 90. Paulinho), FC Sevilla - Vigo 2:1 (36. Muriel, 48. Nolito - 13. Gómez), Atlético Madrid - Real Madrid 0:0, Málaga - La Coruňa 3:2 (15. Rosales, 63. Castro, 84. Bastón - 23. Pérez, 52. Schär), Espaňol Barcelona - Valencie 0:2 (67. Kondogbia, 83. Mina), Las Palmas - Levante 0:2 (71. Doukouré, 78. Jason), Bilbao - Villarreal 1:1 (77. Aduriz - 28. Trigueros), Eibar - Betis Sevilla 5:0 (56. a 71. z pen. Charles, 6. vlastní Amat, 30. Escalante, 80. Enrich).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články