Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Barcelona s Interem zahajují semifinálové boje v Lize mistrů

Praha - Před úvodním duelem semifinále Ligy mistrů na hřišti Interu Milán fotbalisté Barcelony musejí doufat, že vyhrají i předzápasovou bitvu s únavou. Favorizovaní Katalánci při cestě za obhajobou loňského triumfu totiž museli před první bitvou s Interem řešit nečekaný problém a do Itálie se přesunuli při zdlouhavém putování v klubovém autobuse, protože letadlem z Barcelony do Milána kvůli sopečnému popelu cestovat nemohli. Zápas začne ve 20:45. Hlavním rozhodčím je Portugalec Olegario Benquerença. Přímý přenos odvysílá ČT4 a zpravodajský web ČT24. Informace najdete také na serveru fotbalživě.cz.

Barcelonské hvězdy v čele s nepolapitelným útočníkem Lionellem Messim, který v odvetě čtvrtfinále proti Arsenalu zazářil čtyřmi nastřílenými góly, si pak odpočinuly při noční mezizastávce ve francouzském Cannes a dnes měly dorazit do Milána. "Není to něco, na co bychom byli zvyklí, ale když spolu strávíme tolik hodin v autobuse, určitě to pomůže naší soudržnosti. Před zápasem se ještě víc semkneme," věřil záložník Sergio Busquets. Nuda prý při pozemním přesunu nehrozila. "Pustíme si nějakou hudbu a filmy, uteče to rychleji," řekl Busquets.

Očekávaný střet gigantů tak před první bitvou dostal neobvyklým putováním Barcy další zajímavý rozměr, i bez toho by ale byl souboj prošpikovaný řadou zajímavostí. Sebevědomý kouč Interu José Mourinho v Barceloně několik sezon pomáhal jako asistent trenéra a teď by rád svůj bývalý klub viděl na kolenou. Stejně tak, jako se mu to povedlo v osmifinále, kdy s Interem vyřadil svého bývalého zaměstnavatele londýnskou Chelsea.

Mezi oběma kluby se loni v létě uskutečnil i velký transfer, když si prohodili místa obávaní kanonýři: Zlatan Ibrahimovic z Milána zamířil na Nou Camp a Samuel Eto'o putoval opačným směrem. Očekávat se dají i ostré bratrské souboje: V obraně Barcelony tvrdí muziku argentinský stoper Gabriel Milito, zatímco jeho starší sourozenec Diego je útočnou zbraní Interu.

Když se oba týmy letos střetly už v základní skupině, bratrské klání se nekonalo, protože barcelonský Gabriel byl zraněný. I proto, že se Barcelona s Interem poměřily už v první fázi soutěže, těžko se nyní něčím překvapí. Na podzim Barcelona nejprve na San Siru uhrála bezbrankovou remízu, doma pak svého soka porazila 2:0. Nezdar na Nou Campu byl ale 24. listopadu pro Inter v Lize mistrů dosud tím posledním: Od té doby Mourinhův tým vyhrál pět zápasů včetně čtyř výher ve vyřazovací části s Chelsea a CSKA Moskva.

Inter si na Barcu věří, recept na úspěch Mourinhův tým hledal při pohledu na sobotní ligové derby Barcelony proti Espaňolu, které skončilo bezbrankovou remízou a náskok vedoucí Barcy na druhý Real se tak ztenčil na jediný bod. Inter naopak poslední ligový duel zvládl a po výhře 2:0 nad Juventusem pokračuje ve stíhání vedoucího AS Řím, které má o bod víc.

Mourinho si uvědomuje, že klíčem pro úspěch bude uhlídání nahrávek klíčového záložníka Xaviho a samozřejmě pokrytí Messiho, což se v minulém kole nepodařilo Arsenalu. Inter ale musí přidat i ofenzivní nadstavbu, přitom v minulých čtyřech vzájemných zápasech nedokázal obranu Barcelony pokořit, Katalánci navíc při jedenácti posledních výjezdech v Lize mistrů nebyli poraženi. Nyní se však trenér Josep Guardiola musí obejít bez záložníka Andrese Iniesty, který si obnovil zranění lýtka, naopak Inter je kompletní.

Předpokládané sestavy:

Inter: Julio Cesar - Maicon, Samuel, Lúcio, Zanetti - Motta, Cambiasso, Stankovič - Sneijder - Eto'o, D. Milito.

Barcelona: Valdés - Daniel Alvés, Pique, G. Milito, Abidal - Xavi, Busquets, Keita - Messi, Ibrahimovic, Pedro.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články