Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Barcelona remizovala s Villarrealem, na Real ztrácí už sedm bodů

Madrid - Fotbalisté Barcelony si opět zkomplikovali cestu za obhajobou mistrovského titulu. V 21. kole španělské ligy pouze remizovali na hřišti sedmnáctého Villarrealu 0:0 a jejich ztráta na vedoucí Real Madrid narostla už na sedm bodů. Barcelona sice ve středu vyřadila Real ve Španělském poháru, ale v Primera División se jí nedaří, po nedávné remíze 1:1 na hřišti městského rivala Espaňolu utrpěla druhou bodovou ztrátu z posledních tří venkovních utkání. Naopak "Bílý balet" doma otočil nepříznivé skóre a porazil poslední Zaragozu 3:1.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

"Barca" bez zraněného záložníka Iniesty marně dobývala obranu Villarrealu a v první půli měli několikrát blízko ke gólu i domácí. Gonzalo Rodriguez dokonce hlavičkou v 37. minutě skóroval, ale jeho trefa kvůli ofsajdu neplatila.

Domácí "Žlutá ponorka" jako by si vzpomněla na výkony z minulých let, kdy dokráčela až do vyřazovacích bojů Ligy mistrů, a favorita trápila až do konce. V poslední čtvrthodině vyvinula Barcelona veliký tlak, ale Fábregas trefil tečovanou střelou jen břevno a Messi si vylámal zuby na domácím gólmanovi.

Real, který se po vyřazení ze Španělského poháru od Barcelony dostal v posledních dnech pod velký tlak, začal lehkovážně a už po jedenácti minutách ho za nepozornost v obraně ztrestal hostující Lafita. Madridští vyvinuli velký nápor a po půlhodině hry srovnal ze strany Kaká.

Krátce po příchodu z kabin "Bílý balet" zlomil utkání na svou stranu. V 49. minutě si naběhl na přihrávku nejlepší kanonýr soutěže Ronaldo a střelou do prázdné branky zaznamenal už 24. gól v této ligové sezoně. Pomezní rozhodčí mu ale odpustil ofsajdové postavení. Pojistku pak za chvíli přidal tvrdou ránou Özil.

Hvězdou večera se stal Fernando Llorente, který zajistil Bilbau výhru 3:2 na hřišti Vallecana. Vítězný gól si připsal také syn trenéra slovenské reprezentace Vladimír Weiss mladší, jenž rozhodl po kuriózní chybě soupeřova gólmana o triumfu Espaňolu Barcelona nad Mallorkou 1:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články