Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Barcelona prohrála v Bilbau, dostihlo ji Atlético

Madrid – Fotbalisté Atlética Madrid zdolali v 15. kole španělské ligy Elche 2:0 a v tabulce dostihli vedoucí Barcelonu. Katalánci, kteří zůstali první díky vyššímu rozdílu skóre, mají k dobru nedělní duel v Bilbau. Tři body za vedoucím duem se díky výhře 4:0 nad Valladolidem drží třetí Real Madrid, jehož výhru zařídil hattrickem Gareth Bale. Naopak Barcelona si připsala první ligovou porážku od března, na hřišti Athletiku Bilbao prohrála 0:1.

Zklamaní hráči Barcelony
zdroj: AP autor: Alvaro Barrientos

O výhře Bilbaa rozhodl dvacet minut před koncem třetí ligovou trefou Iker Muniain, který se prosadil z bezprostřední vzdálenosti od Pintovy branky. Jeho gól byl zároveň historicky 250. brankou Athleticu ve vzájemných soubojích s Barcelonou. Úspěšnější je s 271 zásahy jenom Real Madrid. Bilbao zároveň ukončilo čtrnáctizápasou sérii bez výhry ve vzájemných soubojích trvající od května 2006. Díky nečekanému vítězství, v soutěži třetímu za sebou, se Athletic posunul s 29 body na čtvrté místo, má o bod víc než pátý Villareal.

Gareth Bale v objetí s Karimem Benzemou
zdroj: ČTK/AP autor: Andres Kudacki

Real stejně jako ve středečním duelu Ligy mistrů s Galatasarayem Istanbul (4:1) z preventivních důvodů nenasadil Ronalda, který šetřil poraněný sval. Hlavní hvězdu ale rovnocenně zastoupila letní posila z Tottenhamu Gareth Bale.

Velšský záložník otevřel skóre ve 33. minutě, kdy hlavou dorazil střelu Ángela di Maríi, a za tři minuty přesným centrem připravil gól pro hlavičkujícího Karima Benzemu. Třetí gól "Bílého baletu" přidal v 64. minutě znovu Bale, když poslal do sítě míč odražený obráncem. Hattrick uzavřel čtyřiadvacetiletý Velšan minutu před koncem po spolupráci s obráncem Marcelem. Hvězda poslední sezony anglické ligy nastřílela v La Lize již sedm branek a zasloužila se o to, že Real má nyní nejlepší útok v soutěži.

Atlético po vysokém vítězství nad Getafe, které v minulém kole zdolalo 7:0, dlouho nemohlo překonat brankáře nováčka z Elche Manua Herreru. Svěřenci Diega Simeoneho ale v této sezoně vyšli střelecky naprázdno zatím jen jednou a i tentokrát se nakonec prosadili.

V 63. minutě Herrera neudržel nákop střídajícího Raúla Garcíi a Koke rozhodl z dorážky. Pojišťující gól Atlética přidal po Garcíově pasu jedenáct minut nato Diego Costa, který zaznamenal 15. branku v sezoně. Na lídra střelecké tabulky Cristiana Ronalda z Realu Madrid ztrácí dva zásahy.

Diego Costa slaví gól
zdroj: ČTK/AP autor: Pontus Lundahl

Villarreal přišel o výhru v nastavení

Pouze bod za remízu 1:1 s Málagou si na své konto připsali fotbalisté Villarealu. Žlutá ponorka sice po většinu zápasu vedla, ale o trojbodový zisk přišla ve čtvrté minutě nastaveného času, a v tabulce zůstává čtvrtá. Na třetí Real Madrid ztrácí šest bodů.

Villarreal vedl od prvního poločasu zásluhou Bruna Soriana, který ve 32. minutě v pokutovém území perfektně zužitkoval krásnou přihrávku Caniho. Znovu překonat brankáře Caballera už ale domácí nedokázali.

V poslední minutě nastavení je o tři body připravil Weligton, který hlavičkou po rohovém kopu srovnal. Málaga, čtvrtfinalista minulého ročníku Ligy mistrů, se jeho zásluhou dočkala po dvou prohrách bodu, stále se ale pohybuje těsně nad pásmem sestupu.

Manko Villarrealu může po víkendových zápasech ještě narůst a může přijít i o čtvrtou příčku v tabulce, pokud Athletic Bilbao dokáže jako první tým v sezoně vyzrát na vedoucí Barcelonu.

Španělská fotbalová liga - 15. kolo:

Elche - Atlético Madrid 0:2 (63. Koke, 74. Costa), Vigo - Almería 3:1 (26. Orellana, 49. Oubiňa, 59. Charles - 10. Suso), Real Madrid - Valladolid 4:0 (33., 64. a 89. Bale, 36. Benzema), Espaňol Barcelona - San Sebastian 1:2 (31. Cordoba - 69. Griezmann, 88. vlastní Stuani).

Zdroj
ČTK, youtube.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články