Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Barcelona prohrála s Betisem, Mallorca zaskočila Atlético. Real má pohodlný náskok

První porážku pod trenérem Xavim připravil v 16. kole španělské fotbalové ligy Betis Sevilla Barceloně, když na domácím hřišti prohrála 0:1. Stejným výsedkem zdolala FC Sevilla na svém hřišti 1:0 Villarreal a posunula se na druhé místo o dva body před Atlético Madrid, které překvapivě podlehlo na svém hřišti 1:2 nováčkovi Mallorce. Real Madrid zvítězil v San Sebastianu 2:0 a v čele tabulky má osmibodový náskok.

Hráči Mallorky v zápase španělské ligy proti Atlético Madrid
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Irina R. Hipolito

Barcelona v minulém kole nastřílela tři góly, tentokrát se ale směrem dopředu trápila. Jedinou branku utkání zaznamenal v 79. minutě Juanmi, který stál na konci rychlého brejku. Španělský útočník je s devíti trefami na druhém místě tabulky střelců La Ligy.

Katalánci prohráli po šesti soutěžních duelech a jsou na sedmém místě. Betis se vyšvihl na třetí pozici.

Čtvrté je Atlético, kterému se v domácích zápasech zatím nedaří. Obhájci titulu zvítězili z osmi zápasů na stadionu Wanda Metropolitano pouze čtyřikrát a proti Mallorce utrpěli první domácí porážku.

Favorit přitom vedl po Cunhově dorážce z 68. minuty, v 80. minutě ale srovnal hlavou Russo a obrat dokonal v nastavení z rychlého brejku japonský útočník Kubo, jenž v kádru nováčka soutěže hostuje z Realu Madrid. Mallorca v lize uspěla po sedmi zápasech a posunula se na 12. místo.

Real přišel už po čtvrthodině hry o zraněného kapitána Benzemu, nejlepšího střelce soutěže ale skvěle zastoupil jeho náhradník Luka Jovič. Srbský útočník nejprve ve 47. minutě připravil narážečkou desátý gól sezony pro Viníciuse Júniora a o deset minut později sám přidal druhý zásah.

"Bílý balet" zvítězil v sedmi z posledních osmi zápasů a jasně vévodí tabulce La Ligy. San Sebastian je o skóre pátý.

Sevilla naopak potvrdila výbornou bilanci na svém stadionu, ze sedmi zápasů zatím ztratila body pouze jednou remízou. Souboj dvou účastníků Ligy mistrů rozhodl v 16. minutě hlavou Ocampos. Villarreal nevyhrál potřetí za sebou a zůstal ve spodní polovině tabulky.

Výsledky 16. kola španělské fotbalové ligy

Španělská fotbalová liga - 16. kolo:

Granada - Alavés 2:1 (14. Puertas, 86. Arias - 81. vlastní Abram), FC Sevilla - Villarreal 1:0 (16. Ocampos), FC Barcelona - Betis Sevilla 0:1 (79. Juanmi), Atlético Madrid - Mallorca 1:2 (68. Cunha - 80. Russo, 90.+1 Kubo), San Sebastian - Real Madrid 0:2 (47. Vinícius, 57. Jovič), Vallecano - Espaňol Barcelona 1:0 (54. vlastní Cabrera), Elche - Cádiz 3:1 (18. Fidel z pen., 75. Tete Morente, 90.+3 Josan - 90.+1 Fernández), Levante - Pamplona 0:0, Vigo - Valencie 1:2 (11. Aspas - 19. Duro, 53. Gómez), Getafe - Bilbao 0:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články