Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Barcelona porazila Vigo, Real přehrál Zaragozu

Barcelona - Fotbalisté Barcelony porazili ve španělské lize Celtu Vigo 3:1. S devíti vítězstvími z úvodních deseti kol vedou tabulku a stvrdili svůj vůbec nejlepší start do domácí soutěže v historii. Krok s Barcelonou neudrželo Atlético Madrid, jeden ze soupeřů Plzně ve skupině Evropské ligy prohrál 0:2 ve Valencii. Výhru slavil i Realu Madrid, který porazil Zaragozu 4:0. Obhájce titulu se tak posunul na třetí místo tabulky.

Radost hráčů Barcelony
zdroj: ČTK/AP autor: Manu Fernandez

Skóre zápasu otevřel ve 21. minutě po centru Pedra Adriano, za tři minuty ale bylo srovnáno, když se z dorážky prosadil Bermejo. Vzápětí ale patičkou uvolnil Villa Iniestu, který mu míč vrátil. Nejlepší střelec španělské reprezentace se prosadil popáté v sezoně z pouhé osmé střely.

Villa v 61. minutě přidal i asistenci, když znovu patičkou poslal před brankáře skórujícího Albu. Vytoužené gólové oslavy pátečního narození syna Thiaga se nedočkal nejlepší střelec La ligy Lionel Messi. Argentinec v závěru pravděpodobně doplatil i na to, že se ho spoluhráči snažili hledat i v příliš složitých situacích.

Trenér Tito Vilanova, který po přestupu z juniorských týmů Barcelony zažil v roce 1992 v dresu Celty prvoligový hráčský debut, dovedl tým k nejlepšímu startu do domácí ligy. Dnešní výhrou jeho hráči předčili výkony výběru Louise van Gaala ze sezony 1997/98.

Početnou marodku obránců Barcelony rozšířil střelec první branky Adriano. Brazilský bek musel střídat ještě před přestávkou a podle internetových stránek klubu bude kvůli svalovému zranění chybět tři týdny.

Stejnou bilanci jako Barcelona mohlo mít i Atlético, jeho sérii bez porážky ale utnula dosud trápící se Valencie. Madridský tým na jejím hřišti v ostře hraném utkání nedokázal skórovat, naopak ve 20. minutě neuhlídala jeho obrana Soldada, který složitou ranou z první zařídil výhru Valencie. V nastavení ji ještě pojistil Valdéz.

Sestava Atlética:

Courtois - Juanfran, Miranda, Godín, Felipe Luis - Tiago (69. Mario Suárez), Gabi (66. Raúl García) - Turan, Emre (56. Cristian Rodríguez), Adrián López - Falcao. 

Real Madrid se posunul na třetí místo, své nejlepší v dosavadním průběhu sezony, díky výhře 4:0 nad Zaragozou. O vítězství rozhodl dvěma slepenými brankami mezi 22. a 25. minutou, kdy se trefili z dorážky Higuaín a Di María. Prvními ligovými brankami za Real navýšili skóre v úplném závěru Essien a Modrič.

Výsledky 10. kola:

Málaga - Vallecano 1:2 (49. Demichelis - 11. a 60. Piti)

FC Barcelona - Vigo 3:1 (21. Adriano, 26. Villa, 61. Alba - 24. Bermejo)

Real Madrid - Zaragoza 4:0 (23. Higuaín, 25. Di María, 89. Essien, 90.+2 Modrič)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články