Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Barcelona porazila Betis 4:2, skončila tak její domácí neprůstřelnost

Barcelona – Po 1151 minutách skončila rekordní série v domácí neprůstřelnosti fotbalistů Barcelony, když ve španělské lize inkasovali na svém hřišti dva góly od Betisu. Barcelona však přesto vybojovala výhru 4:2. Rozhodující gól dal Alexis Sánchez v době, kdy hrál Betis v oslabení.

Ilustrační foto

Barcelona doma nedostala gól ve 12 zápasech za sebou a i proti Betisu to z počátku vypadalo na pohodový zápas ze strany Katalánců. Už v 10. minutě otevřel skóre Xavi, který nastoupil ke 400. utkání, a krátce nato zvýšil Lionel Messi svým osmnáctým zásahem v sezoně.   

Jenže po půlhodině hry předvedl Betis vydařenou akci a obrana Barcelony zapomněla na malém vápně na Rubena Castra, pro kterého nebyl problém tečovat přihrávku do branky. A aby toho nebylo málo, šest minut po změně stran střídající Roque Santa Cruz po brejku srovnal.   

Jenže dvacet minut před koncem přišel Betis o vyloučeného Maria a Sánchez chvíli poté přesilovou hru využil, když si naběhl za obranu a prostřelil gólmana. V závěru pak výhru pojistil z penalty znovu Messi. Barcelona popáté za sebou dala doma minimálně čtyři góly.

Atlétiko Madrid přehrálo doma Villarreal   

Fotbalisté Atlétika Madrid přehráli doma Villarreal 3:0. Dvěma góly se o to zasloužil kanonýr Falcao. Nový trenér Atlétika Diego Simeone se v druhém utkání na lavičce madridského celku dočkal premiérového vítězství. Jeho svěřenci pod ním zatím neinkasovali.   

Trápící se Villarreal, který zůstává na sestupové 18. příčce, odolával do 40. minuty. Pak Adrian našel na malém vápně Falcaa, který trefil odkrytou branku. Kolumbijský střelec navíc na začátku druhé půle proměnil pokutový kop, který sám po spolupráci s Adrianem vybojoval. Definitivu výsledku dal deset minut před koncem Diego.   

Atlético ve vyrovnaném středu tabulky drží desátou příčku se ztrátou dvou bodů na pohárové pozice.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články