Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Barcelona má z Říma do semifinále blíž než Liverpool z Manchesteru

Zatímco Barcelona už je téměř oběma nohama v semifinále Ligy mistrů, Liverpool má zatím jen nakročeno. Messiho parta na Nou Campu porazila AS Řím 4:1 a musela by ve věčném městě prohrát 0:3 a výš, aby nepostoupila, což se už kvůli Messimu zdá nereálné. Manchesteru City by 3:0 stačilo jen na prodloužení, protože stejný výprask si odvezl z Liverpoolu, ale "Reds" už v lize doma Kloppův tým porazili 5:0, takže se dá čekat urputná bitva. Zápas Manchester City – Liverpool můžete sledovat živě od 20:15 na ČT sport i na webu ctsport.cz.

Jürgen Klopp slaví velké vítězství nad Manchesterem City
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Římané si v Barceloně dali dva vlastní góly a podle trenéra AS Eusebia Di Francesca jim rozhodčí Danny Makkelie upřel v prvním poločase hned dvě penalty. V závěru pak ještě nedali obrovskou šanci.  

Římský tým, kde působí i reprezentační útočník Patrik Schick, v tomto ročníku LM na svém stadionu ještě neinkasoval, ze čtyř zápasů tři vyhrál a jednou remizoval. "Musíme hrát srdcem a až do poslední minuty věřit, že můžeme dokázat něco nemyslitelného. Nejsme ve snadné pozici, ztrácíme tři góly, ale máme povinnost nechat na hřišti všechno," prohlásil Di Francesco.  

Barcelona v Itálii nevyhrála už šest zápasů, v loňském čtvrtfinále v Turíně podlehla Juventusu 0:3. "Ještě není nic rozhodnuté. Musíme myslet na to, že AS Řím ve skupině dal tři góly Chelsea doma i na Stamford Bridge," upozornil kouč lídra španělské ligy Ernesto Valverde.

Liverpool v úvodní půlhodině rozebral obranu City a brankáře Edersona překonali Mohamed Salah, Alex Oxlade-Chamberlain a Sadio Mané. Na začátku druhé půle se však zranil nejlepší střelec Salah a egyptská hvězda vynechala i sobotní derby s Evertonem (0:0).  

"Jsme pořád jen v poločase, budou nám to chtít doma oplatit. Opět musíme skvěle bránit, protože to je jediná možnost, jak City porazit," prohlásil kouč Liverpoolu Jürgen Klopp. Jeho svěřenci v této sezoně Ligy mistrů ještě neprohráli a v šesti z posledních sedmi duelů nedostali gól.  

Hráči City mohli už v sobotu slavit anglický titul, ale v manchesterském derby doma neudrželi dvoubrankové vedení, podlehli United 2:3 a oslavy museli odložit. Vůbec poprvé v sezoně tak prohráli dva soutěžní zápasy po sobě.  "Věřím, že doma můžeme ztrátu 0:3 dohnat a postoupit do semifinále. Porazit Liverpool je samo o sobě hrozně těžké a to, že jsme nevyhráli nad United, nám také nezlepšilo náladu," přiznal trenér Pep Guardiola.

Odvety čtvrfinále řešil i nový díl Fotbal fokus podcastu:

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články