Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Barcelona má prý eminentní zájem o Balea z Tottenhamu

Londýn - Fotbalová Barcelona má zájem o velšského křídelníka Garetha Balea z Tottenhamu. Spekuluje se, že by za Balea byl katalánský velkoklub ochoten Londýňanům zaplatit 35 milionů liber, v přepočtu tedy zhruba miliardu korun. Trenér Pep Guardiola podle informací britských médií poslal na poslední zápas Tottenhamu svého klíčového skauta Alberta Valentina, aby sledoval rychlého křídelního hráče v akci proti Fulhamu. Bale v zápase jeden gól dal a jeden připravil.

Gareth Bale
zdroj: EPA

V Barceloně by měl velšský hráč patrně nastupovat na levém kraji obrany, nikoliv na levém křídle jako v Tottenhamu, a nahradit tak stárnoucího Albiola. Maxwell a Adriono, kteří v Barceloně na tomto postu v současnosti nastupují nejčastěji, bývají označováni za nejslabší článek katalánského týmu. Od Balea si Guardiola slibuje, že by měl být stejnou útočnou silou, jako na pravém kraji obrany hrající brazilec Dani Alves.

Je otázkou, zda-li je ale Tottenham ochoten svou hvězdu prodat. V létě vedení klubu prý odolalo nabídce Chelsea, která nabízela za další hráče Kohoutů, Luku Modriče, 40 milionů liber.

O dvaadvacetiletého Balea byl velký zájem už v letním přestupním termínu. Mezi zájemci byli jak angličtí rivalové Tottenhamu Chelsea a Manchester United, tak i italský Inter Milán. Bale má v Tottenhamu, který v Premiér League bojuje o příčky zajišťující start v Lize mistrů, smlouvu do roku 2015.

Spekuluje se, že Barcelona by finanční prostředky na nákup Balea mohla získat prodejem Davida Villy, kterému se v letošní sezóně v dresu Barcelony střelecky nijak zvlášť nedaří. Navíc se podle informací španělských médií Villa nepohodl s hlavní hvězdou Barcelony Lionelem Messim. Hlavním zájemcem o Villovi služby se zdá být Liverpool. Kouč Barcelony, Pep Guardiola, ale informace o možném Villově odchodu popírá.

Zdroj
ČT sport, Daily Mail

Hlavní zprávy

Nejčtenější články