Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Barcelona loupila v Gironě i díky Messimu, nezaváhali ani další favorité

Devatenáctý ligový gól Lionela Messiho znamenal razítko na triumfu Barcelony v utkání 21. kola v Gironě. Hosté zvítězili v katalánském derby 2:0 a upevnili si vedení v tabulce s pětibodovým náskokem před Atléticem Madrid, které stejným poměrem doma porazilo Getafe. Nezaváhala ani Sevilla, jež před vlastními příznivci ukončila čtyřzápasové čekání na vítězství - Levante deklasovala 5:0. Real Madrid zvítězil na hřišti Espaňolu 4:2 a v tabulce se posunul na třetí místo.

Lionel Messi z Barcelony (uprostřed) střílí gól do sítě Girony
zdroj: REUTERS autor: Sergio Perez

Blaugranas poslal do vedení už v 9. minutě prvním soutěžním gólem v barcelonském dresu obránce Nélson Semedo. Ve vápně se k němu s notnou dávkou štěstí odrazil míč a portugalský reprezentant ho pohotově napálil levačkou do sítě.

Domácím navíc zkomplikovalo situaci vyloučení Espinosy, který po ostrém zákroku na začátku druhého poločasu dostal druhou žlutou kartu. Konečný výsledek i proto stanovil Messi - s bilancí 19+10 je nejproduktivnějším hráčem španělské ligy.

Griezmann napodobil Messiho

Atlético rozhodlo o zisku plného počtu bodů v malém madridském derby s Getafe dvěma góly v prvním poločase. Nejprve ve 27. minutě skóroval přízemní střelou kanonýr Antoine Griezmann a stal se po Messim druhým hráčem, který dal minimálně deset gólů v každé z posledních sedmi sezon La Ligy. O deset minut později přidal pojistku z dorážky Saúl. Hosté navíc dohrávali závěr střetnutí bez dvou vyloučených hráčů.

Benzema řádil v Barceloně

Karim Benzema otevřel na stadionu Espaňolu Barcelona skóre už ve 4. minutě, kdy doklepl vyraženou střelu do odkryté brány. Po čtvrthodině hry přidal gól i produktivní kapitán Realu Ramos, který zužitkoval rohový kop. Domácí sice snížili zásluhou Baptistaa, jenž se trefil podruhé v ročníku, ale v závěru první půle vstřelil druhou branku v zápase Benzema.

Po změně stran se prosadil i střídající Bale. Espaňol pak už Rosalesovým gólem jen upravil skóre na konečných 2:4 a prohrál potřetí za sebou. Real je třetí a na druhé Atlético mu schází pět bodů.

Franco Vazquez a Pablo Sarabia ze Sevilly
zdroj: ČTK/EFE autor: Julio Muńoz

Sevilla byla od začátku aktivnější - už ve třetí minutě selhal v obrovské příležitosti útočník Ben Yedder. Před koncem poločasu nemířil přesně ani Wöber, čerstvá posila z Ajaxu Amsterdam, a Mesova střela skončila jen na tyči.

Krátce po změně stran už se ale domácí dočkali. Ve 48. minutě vstřelil po spolupráci s Mesou desátou ligovou branku v sezoně Ben Yedder. Po hodině hry pak přidal další zásah Silva a na konečných 5:0 upravili postupně Vázquez, z penalty Sarabia a Promes. Tomáš Vaclík v brance andaluského celku příliš práce neměl, v jediné šanci hostů ho po tečované Bardhiho střele zachránila tyč.

Villarreal se nadále výsledkově trápí a po porážce 0:3 ve Valencii nevyhrál už osm zápasů v řadě. "Netopýři" se naopak přiblížili na rozdíl dvou bodů k pohárovým příčkám. O jejich triumfu rozhodly góly Diakhabyho a Čeryševa, který se trefil proti svému bývalému klubu. V závěru přidal třetí branku Rodrigo.

Španělská fotbalová liga - 21. kolo:

Sevilla - Levante 5:0 (48. Ben Yedder, 60. Silva, 71. Vázquez, 78. Sarabia z pen., 90.+1 Promes), Atlético - Getafe 2:0 (27. Griezmann, 37. Saúl), Leganés - Eibar 2:2 (46. a 67. En Nesyri - 29. Kike, 36. Jordan), Valencia - Villarreal 3:0 (4. Diakhaby, 51. Čeryšev, 86. Rodrigo), Valladolid - Vigo 2:1 (55. Plano, 69. Keko - 16. Sisto), Girona - Barcelona 0:2 (9. Semedo, 68. Messi), Bilbao - Betis 1:0 (21. Muniaín), San Sebastian - Huesca 0:0, Espaňol - Real Madrid 2:4 (25. Baptistao, 81. Rosales - 4. a 45. Benzema, 15. Ramos, 67. Bale), Alavés - Vallecano 0:1 (47. De Tomás).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články