Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Barcelona je připravená dál bojovat o Fábregase

Barcelona – Fotbalová Barcelona je připravená bojovat o získání Cesca Fábregase až do konce přestupního období. Zájem o odchovance klubu, který odešel v 16 letech do londýnského Arsenalu, potvrdil trenér katalánského týmu Josep Guardiola. Barcelona o kapitána "Kanonýrů" usiluje dlouhodobě, ale letos jednání klubových funkcionářů pokročilo nejdál. "Toto léto Arsenal souhlasil s tím, že budeme vyjednávat, v současné době na tom pracujeme," řekl Guardiola. Představy obou týmů se ale zatím rozcházejí.

Čtyřiadvacetiletý Fábregas vyrůstal v barcelonské mládežnické akademii jako vrstevník nejlepšího fotbalisty světa Lionela Messiho. Na rozdíl od Argentince ale na Nou Campu nepodepsal profesionální smlouvu a zamířil do Arsenalu za koučem Arsénem Wengerem, který dává tradičně prostor mladíkům.

Josep Guardiola:

"Budeme o Cesca bojovat, protože věříme, že by tým posílil. Udělali jsme nabídku, Arsenal nám předložil jinou. Teď budeme mít čas až do 31. srpna, abychom našli společnou řeč."

V Londýně se zařadil mezi největší hvězdy a v roce 2008 zdědil po Williamu Gallasovi kapitánskou pásku. Katalánský tým o svého odchovance dlouhodobě usiluje a letos situace vyvrcholila, když mistr světa a Evropy Fábregas o možném návratu do vlasti diskutoval s trenérem Wengerem. Francouzský kouč se ale své hlavní hvězdy vzdát nechce.

I přes výrazný zájem o Fábregase usiluje Barcelona hlavně o posilu do útoku, kterou by se měl stát Chilan Alexis Sánchez z Udine. "Zdá se, že jsme už v závěru vyjednávání. Ale to bych řekl i minulý týden. Jako u dobrého filmu, někdy si na konec musíme počkat trošku déle," řekl barcelonský sportovní ředitel Andoni Zubizarreta.

Vítěze Ligy mistrů naopak zřejmě opustí Bojan Krkic. Dvacetiletý útočník se nezúčastnil předsezonních kondičních testů a pravděpodobně zamíří do AS Řím za dosavadním trenérem barcelonské juniorky Luisem Enriquem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články