Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Barcelona i Sevilla selhaly a do čela se tak posunul Real

Madrid – Po prohře v El Clásiku musí Barcelona skousnout další tvrdou ránu. Na domácím hřišti nestačila na Celtu Vigo, s níž prohrála 0:1. Hosté na Nou Campu vyhráli teprve podruhé v historii. Real Madrid se tak díky výhře 4:0 na hřišti Granady posunul do čela tabulky. Cristiano Ronaldo v jubilejním 700. utkání v profesionální kariéře skóroval už po 99 sekundách. Atlético zdolalo nováčka z Córdoby 4:2 a zůstává doma neporaženo.

Hráči Realu se radují z Ronaldova gólu
zdroj: ČTK/AP

Barcelona byla od začátku utkání s Celtou Vigo aktivnější, brazilský útočník Neymar trefil hned dvakrát břevno. V 55. minutě ale překvapivě za hosty skóroval Joaquín Larrivey, se sedmi góly nejlepší střelec týmu. Patičkou za obranu domácích mu přihrál Nolito, jenž se v této sezoně podílel již na deseti brankách, když pět jich sám dal a pětkrát asistoval.

V 80. minutě mohl vyrovnat Messi, jeho pokus však skončil na spojnici. Vigo zvítězilo na stadionu Barcelony po 73 letech. Katalánský celek poprvé po sérii 56 domácích ligových zápasů nedokázal skórovat. Naposledy vyšel na Nou Campu gólově naprázdno v říjnu 2011 proti Seville.

Sevilla teprve podruhé v sezoně prohrála a potřetí ztratila body. Zápas rozhodl už ve 13. minutě Aduriz, který napálil míč pod břevno a dal čtvrtý gól v tomto ligovém ročníku. Kvůli zranění musel nejlepší střelec Bilbaa už po necelé půlhodině hry střídat, jeho spoluhráči ale těsný náskok udrželi. Athletic vyhrál teprve potřetí v sezoně. 

Real Madrid za vítězstvím opět táhl Cristiano Ronaldo. Se sedmnácti trefami nejlepší střelec ligy Ronaldo si po Benzemově pasu záhy připsal gól s pořadovým číslem celkem již 448 a trefil se tak ve všech devíti ligových utkáních, ke kterým letos nastoupil. V první půli skóroval z voleje také James Rodríguez, druhou asistenci si připsal Benzema.

Právě francouzský reprezentant přidal v druhém poločase třetí gól Madridu a na konečných 4:0 upravil znovu mladík Rodríguez. Real zvítězil v jedenácti soutěžních zápasech za sebou, což je osobní rekord pro kouče madridského celku Carla Ancelottiho. Granada pošesté v řadě nevyhrála. 

Valencie se na hřišti Villarrealu dostala do vedení už v šesté minutě, když si míč srazil do vlastní branky záložník Manu Trigueros. Po změně stran se navíc dvakrát z šestnáctky prosadil obránce Mustafi a o osudu utkání bylo rozhodnuto. Domácím už nepomohlo ani snížení Triguerose dvě minuty před koncem. Villarreal prohrál podruhé v řadě a na pohárové příčky momentálně ztrácí na osmém místě pět bodů. 

Atlético zdolalo nováčka z Córdoby 4:2 a zůstává doma neporaženo. Atlético se do vedení dostalo ve 43. minutě zásluhou vlastní branky Lusa, který nešťastně tečoval Griezmannovu střelu. V druhém poločase se Córdobě podařilo vyrovnat, po Cartabiově rohovém kopu na vzdálenější tyč se hlavou prosadil Nabil Ghilas.

Úřadující mistr pak ale také dvakrát skóroval hlavou. Nejprve se poprvé v sezoně trefil francouzský reprezentant Antoine Griezmann, chvíli poté na 3:1 zvýšil Mario Mandžukič. Do střeleckých statistik se zapsal také střídající Raúl García a na 4:2 zkorigoval druhým gólem v zápase Ghilas. Córdoba zůstává jako jediná v lize bez vítězství.

Elche i v devíti hráčích dokázalo uhájit výhru proti Espaňolu Barcelona. Výhru domácím zajistil dvěma brankami Brazilec Jonathas. Čtvrt hodiny před koncem viděl druhou žlutou Garry Rodrigues a deset minut nato i Domingo Cisma. Hosté ale dokázali jen snížit z pokutového kopu, který proměnil Christian Stuani. 

Výsledky 10. kola španělské fotbalové ligy

Granada - Real Madrid 0:4 (31. a 87. Rodríguez, 2. Ronaldo, 54. Benzema), La Coruňa - Getafe 1:2 (80. Postiga - 35. vlastní Fabricio, 46. Lafita), Atlético Madrid - Córdoba 4:2 (43. vlastní Luso, 58. Griezmann, 62. Mandžukič, 80. García - 54. a 87. Ghilas), FC Barcelona - Vigo 0:1 (55. Larrivey), Bilbao - FC Sevilla 1:0 (13. Aduriz), Villarreal - Valencie 1:3 (88. Trigueros - 64. a 73. Mustafi, 6. vlastní Trigueros), Elche - Espaňol Barcelona 2:1 (19. a 52. Jonathas - 86. Stuani z pen.)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články