Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Barcelona i Real narazily. Villarreal drží naději na Ligu mistrů, Atlético ji má jistou

Naděje umírá poslední. Pořekadlo, které si za své vzali fotbalisté Villarrealu, kteří výhrou 2:1 nad Gironou v 35. kole španělské ligy stále drží naději na kvalifikaci do Ligy mistrů. Účast v Lize mistrů si po Barceloně a Realu Madrid zajistilo výhrou 3:0 nad Pamplonou Atlético Madrid. To je nyní druhé za Barcelonou o bod před Realem, který prohrál 0:1 ve Valencii. Už jistý mistr Barcelona okusila poprvé v sezoně porážku na domácím hřišti, když prohrála se San Sebastianem 1:2.

Gerard Moreno
zdroj: Profimedia

O výhře San Sebastianu rozhodli Merino se Sörlothem. Barcelona, která po zápase převzala mistrovský pohár, v 90. minutě už jen snížila zásluhou nejlepšího ligového střelce Lewandowského.

San Sebastian si díky výhře upevnil čtvrté místo s odstupem pěti bodů od Villarrealu na páté příčce. "Žlutá ponorka" zvítězila v Gironě, kde o výhře hostů rozhodl ve čtvrté minutě nastavení Moreno.

Girona si naopak boj o poháry zkomplikovala a na sedmém místě pro kvalifikaci Konferenční ligy ji vystřídalo Bilbao. Baskický celek vyhrál 2:1 nad Celtou Vigo a díky prvnímu vítězství po čtyřech kolech má před Gironou sedmibodový náskok.

Atlético se týden po nečekané porážce od posledního Elche vrátilo na vítěznou vlnu. Čtvrtou výhru z pěti posledních kol zařídili Carrasco a ve druhém poločase Ňíguez a Correa. 

Real se stejně jako proti Manchesteru City (0:4) nedokázal gólově prosadit. O výhře Valencie, která udělala významný krok k záchraně, rozhodl ve 33. minutě López. Největší šanci Realu měl v 68. minutě Rodrygo, ale brankáře Mamardašviliho nepřekonal. Krátce poté byla hra na téměř deset minut přerušena, protože se do sebe pustili útočník Realu Vinícius Júnior a Cömert z Valencie. Z tribuny následně údajně zazněly rasistické poznámky na adresu madridského útočníka.

Real se marně snažil o vyrovnání a v nastavení se odehrála druhá potyčka v zápase, při níž Vinícius Júnior udeřil soupeře do obličeje a byl vyloučen.

Španělská fotbalová liga – 35. kolo:

Girona – Villarreal 1:2 (24. López – 9. Pino, 90.+4 Moreno), Bilbao – Celta Vigo 2:1 (5. I. Williams, 54. Berenguer – 50. Larsen), Almería – Mallorca 3:0 (12., 42. a 58. Lazaro), Getafe – Elche 1:1 (8. Haddádí – 45.+1 Boye), Barcelona – San Sebastian 1:2 (90. Lewandowski – 5. Merino, 72. Sörloth), Vallecano – Espaňol Barcelona 1:2 (42. De Tomás z pen. – 23. Darder, 59. Melamed), Atlético Madrid – Pamplona 3:0 (44. Carrasco, 62. Ňíguez, 82. Correa), Valencie – Real Madrid 1:0 (33. López), FC Sevilla - Betis Sevilla 0:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články