Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Barcelona i Real na úvod vládli, Atlético po dramatu v nastavení získalo jen bod

Madrid – Dva z favoritů své úvodní utkání zvládli, třetí překvapivě ztratil. Prvním z úspěšných byla Barcelona. Obhájce titulu ve španělské lize doma zničil Betis 6:2, k čemuž pomohl hattrickem Luis Suárez. Dařilo se i Realu, jenž na půdě San Sebastianu zvítězil 3:0. Nečekanou ztrátu naopak zaznamenalo madridské Atlético, které se v duelu s Alavésem ujalo v nastavení vedení, ale nakonec z první střely utkání hosté srovnali na 1:1.

Slavící fotbalisté Barcelony
zdroj: Reuters autor: ALBERT GEA

Na úvodní gól tureckého záložníka dokázali hosté odpovědět vyrovnávací brankou Rubéna Castra. Ještě do přestávky ale zvrátili vedení na stranu Barcelony Messi se Suárezem. Deset minut po přestávce přidal uruguayský reprezentant a nejlepší střelec soutěže z minulé sezony další gól.

Na 5:1 zvýšil Messi o pouhou minutu později a v 82. minutě Suárez završil z přímého kopu hattrick. Na konečných 6:2 upravil šest minut před koncem druhou brankou v zápase Castro.

Real komfortně porazil San Sebastian, Atlético o výhru přišlo v nastavení

Real se musel obejít bez zraněných opor Cristiana Ronalda a Karima Benzemy, další člen hvězdného ofenzivního tria Bale však dal na jejich absenci rychle zapomenout. Jeho blesková hlavička po centru Daniho Carvajala byla dokonce nejrychlejší trefou velšského hráče v madridském dresu.

Zápis do statistik zaznamenal i druhý střelec Asensio. Dvacetiletý útočník se po svém debutu za Real v Superpoháru UEFA proti Seville prosadil i v ligové premiéře, když si pět minut před přestávkou naběhl na dlouhý pas za obranu a přehodil vybíhajícího gólmana.

Jednoznačný vývoj zápasu pak ve čtvrté minutě nastavení korunoval svou druhou brankou po sólovém úniku opět Bale. Real si připsal třinácté ligové vítězství v řadě, k vyrovnání klubového rekordu z roku 1961 mu chybí dvě výhry.

Kuriózní vývoj nabídlo utkání Atlética Madrid s hosty z Alavése. Domácí celek v zápase naprosto dominoval, celkem sedmadvacetkrát vystřelil, z toho šestkrát na branku, ale na prolomení obrany soupeře musel čekat až do závěru klání. Ve druhé minutě nastavení byl na hranici vápna stažen k zemi Fernando Torres a jeho spoluhráč Kevin Gameiro nařízený pokutový kop proměnil.

Jenže o tři minuty později se navzdory jednostranným statistikám i průběhu zápasu dočkali gólu i hosté. K odraženému míči se pět metrů před vápnem dostal Manu García a povedenou ranou zařídil pro Alavés bod. Byla to první a jediná střela hostujícího týmu na branku.

Výsledky 1. kola La Ligy:

Barcelona - Betis Sevilla 6:2 (42., 56. a 82. Suárez, 37. a 57. Messi, 6. Turan - 21. a 84. Castro), Gijón - Bilbao 2:1 (50. Čop, 53. Rodríguez - 86. Viguera), San Sebastian - Real Madrid 0:3 (2. a 90.+4 Bale, 40. Asensio). Atlético Madrid - Alavés 1:1 (90.+2 Gameiro z pen. - 90.+5 García).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články