Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Barcelona i Real na cizích hřištích jen remizovali

Barcelona - Fotbalisté Barcelony hráli na hřišti Celty Vigo 2:2, jejich rivalové z Madridu však tohoto zaváhaní nevyužili, když taktéž remízovým stavem skončilo jejich utkání v Zaragoze. Rozestup mezi giganty španělského i světového fotbalu tak zůstává stejný, činí jedenáct bodů. Rekord zaznamenal Lionel Messi, který se trefil v 19. zápase v řadě a v po sobě jdoucích zápasech tak již skóroval proti všem soupeřům v La lize.

Lionel Messi
zdroj: Gettyimages Editorial

Katalánský velkoklub musel výsledek otáčet, když prohrával od 33. minuty po trefě záložníka Nacha Insy, pro něhož to byla první branka v sezoně. Hned za pět minut ale bylo vyrovnáno, když Tello zužitkoval přesný pas Messiho. Tello pak oplatil Messimu gólovou přihrávku v 73. minutě a přispěl tak k jeho rekordní trefě.

Ke třem bodům to však Barceloně nestačilo, dvě minuty před koncem rozhodl o dělbě bodů Borja Oubina. Celta Vigo bodovala poprvé po čtyřech zápasech, přesto zůstává v sestupovém pásmu. Patří jí až osmnáctá pozice.

Zaragoza - Real
zdroj: EPA

Real prohrával v Zaragoze už od šesté minuty po první ligové trefě Ríose Rodriho. Za hosty odpověděl přesnou střelou k tyči šest minut před přestávkou Cristiano Ronaldo. Další gól už nepadl a Real ztratil body poprvé po šesti ligových výhrách.

Dnešní duel účastníka čtvrtfinále Ligy mistrů Málagy na hřišti Vallecana rozhodl Júlio Baptista, který se ve španělské lize trefil poprvé od října 2011. Brazilec se přitom vrátil po vleklém zranění pravého chodidla na trávník až letos v únoru, po 16 měsících pauzy. Málaga na stadionu Vallecas vedla po gólu obránce Weligtona, brzy však srovnal Piti. Baptista rozhodl v 55. minutě a vítězství brankou na konečných 3:1 ještě pojistil čtyři minuty před koncem Pedro Morales.

Španělská fotbalová liga - 29. kolo:

Vallecano - Málaga 1:3 (31. Piti - 22. Weligton, 55. Júlio Baptista, 86. Morales), Vigo - FC Barcelona 2:2 (38. Insa, 88. Oubina - 43. Tello, 73. Messi), Zaragoza - Real Madrid 1:1 (6. Rodri - 38. Ronaldo).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články