Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Barcelona i PSG opanovaly i druhý zápas a postupují do čtvrtfinále

Barcelona – Liga mistrů zná další dva čtvrtfinalisty, kterými se staly Barcelona a PSG. Španělský celek doma potvrdil postup vítězstvím 2:1 nad Manchesterem City a mezi osm nejlepších se dostal posedmé v řadě. Triumfovali i Pařížané. Ti doma porazili stejným rozdílem Leverkusen.

Lionel Messi slaví branku v síti Manchesteru City
zdroj: ČTK/AP autor: Emilio Morenatti

První vzájemné měření sil mezi Barcelonou a Manchesterem City skončilo vítězstvím španělského celku 2:0 a podle toho také vypadal úvod odvety. 

Manchester na svého soupeře okamžitě po hvizdu vlétl a přitlačil ho na vlastní polovině. Tlak hostů ale příliš dlouho nevydržel a ke své typické kombinační hře se začala dostávat Barcelona. Citizens však dobře zahušťovali střed a Katalánci byli ve svých snahách často bezzubí. Vzrušení tak přinesl jen průnik Messiho přes čtyři hráče, který nadvakrát zkrotil Hart, a gól Neymara, jenž nebyl uznán kvůli ofsajdu. Opakované záběry ale ukázaly, že rozhodnutí sudích nebylo správné.

Oba celky trápily nepřesnosti ve finálové fázi, a tak bylo utkání dlouho bez větších šancí. Ty přišly až v závěrečných minutách první půle a aktivní byla zejména Barcelona. Dvakrát nebezpečně zahrozil Neymar a Xavi, ale Manchester podržel Hart a jednou na brankové čáře zasáhl hlavou Fernandinho.

Výbornou příležitost si vytvořili i hosté. Po krásné kombinaci Tourého se Silvou se ve vápně úplně sám ocitl Nasri, jenže skákavý míč napálil doprostřed branky, kde stál připravený Valdés.

Do druhé části znovu lépe vstoupili Citizens. Byla to ale opět Barcelona, kdo jako první zahrozil. Po velké chybě Lescotta se do úniku dostal Messi a placírkou trefil tyč. Hosté vzápětí odpověděli hlavičkou střídajícího Džeka, kterou výborným zákrokem vyrazil Valdés.

Tento moment jako by Barcelonské probral. Katalánci opět převzali kontrolu a v 67. minutě se dostali do vedení. Lescott si nedokázal poradit s pasem Fábregase na Messiho a argentinský střelec lobem překonal bezmocného Harta.

Situaci Manchesteru poté ještě ztížil Zabaleta, jenž se nechal za protesty vyloučit. Hráči City i přesto dokázali skórovat. V 89. minutě po rohovém kopu hlavičkoval Džeko a těsně před brankářem tečoval míč Kompany. Jenže Barcelona vzápětí znovu převážila misky vah na svoji stranu. Po pěkné kombinační akci se před branku dostal Iniesta, který se neunáhlil, vrátil balon na Alvese a ten se nemýlil.

FC Barcelona - Manchester City 2:1 (0:0)

Branky: 67. Messi, 90.+1 Daniel Alves - 89. Kompany. Rozhodčí: Lannoy - Cano, Annonier (všichni Fr.). První zápas: 2:0, postoupila Barcelona. ŽK: Fábregas - Fernandinho, Kolarov, Zabaleta, Kompany. ČK: 78. Zabaleta (Manchester). Diváci: 85 957.

Barcelona: Valdés - Daniel Alves, Piqué, Mascherano, Alba - Xavi, Busquets, Iniesta - Neymar (80. Sánchez), Messi, Fábregas (87. Roberto). Trenér: Martino.

Manchester City: Hart - Zabaleta, Kompany, Lescott, Kolarov - Fernandinho, Milner - Silva, Touré, Nasri (75. Navas) - Agüero (46. Džeko). Trenér: Pellegrini.

Leverkusen začal v Paříži výborně a už v šesté minutě šel do vedení po hlavičce Sama. Radost hostů však trvala jen sedm minut, než vyrovnal rovněž hlavou z rohového kopu stoper Marquinhos. Z dalších dvou velkých šancí úvodního poločasu už branky nepadly. Ibrahimovič trefil povedeným obloučkem břevno a penaltu kapitána Leverkusenu Rolfese zneškodnil gólman Sirigu.

V 53. minutě dokonal obrat PSG Lavezzi a přesnou střelou z první ukončil své roční čekání na gól v Lize mistrů. V závěrečné půlhodině především kralovali oba brankáři, za dvě žluté karty musel předčasně ze hřiště hostující Can.

Francouzský mistr potvrdil formu, vyhrál pošesté za sebou a v evropských pohárech prodloužil sérii bez porážky na 28 utkání. Leverkusen naopak utrpěl šestou prohru z posledních sedmi soutěžních utkání.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání PSG - Leverkusen

Paris St. Germain - Bayer Leverkusen 2:1 (1:1)

Branky: 13. Marquinhos, 53. Lavezzi - 6. Sam. Rozhodčí: Bebek - Petrovič, Grgič (všichni Chorv.). První zápas: 4:0, postoupilo PSG. ŽK: Jallet, Rabiot - Derdiyok, Rolfes, Can. ČK: 68. Can (Leverkusen). Diváci: 45 596.

PSG: Sirigu - Jallet, Marquinhos, Thiago Silva, Digne - Pastore, Cabaye, Rabiot - Cavani (85. Camara), Ibrahimovič (72. Ménez), Lavezzi (62. Lucas). Trenér: Blanc.

Leverkusen: Leno - Donati, Wollscheid, Toprak, Guardado - Rolfes, Reinartz (78. Wagener), Can - Sam (67. Brandt), Derdiyok, Castro (67. Son Hung-min). Trenér: Hyypiä.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články