Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Barcelona díky hattricku Pedra otočila duel s Getafe

Madrid - Fotbalisté Barcelony i díky bleskovému hattricku útočníka Pedra otočili utkání s Getafe z 0:2 na konečných 5:2. Dále tak vedou tabulku, neboť mají lepší skóre než druhé Atlético Madrid. Třetí Real Madrid po výhře 3:2 ve Valencii zůstal pět bodů za vedoucí dvojicí.

Radost hráčů Barcelony
zdroj: ČTK/EFE autor: Alberto Martin

Getafe, které v minulé sezoně s Barcelonou dvakrát prohrálo s celkovým skóre 2:10, doma šokovalo obhájce titulu dvěma góly v úvodní čtvrthodině. V desáté minutě se prosadil Sergio Escudero, čtyři minuty nato se trefil po rohovém kopu přesně k tyči Lisandro López.

Barceloně vedle zraněného Lionela Messiho chyběl i vykartovaný útočník Neymar, který už odletěl na Vánoce do Brazílie, oba ale vrchovatě zastoupil Pedro. Ten vměstnal tři góly mezi 34. a 43. minutu: nejprve přeloboval brankáře po nahrávce Cesca Fábregase, poté srovnal střelou na vzdálenější tyč a podobným zásahem také otočil skóre. V této sezoně zažil druhý tříbrankový zápas, poprvé dal hattrick v září Vallecanu.

Španělský reprezentant i po poločase pokračoval ve výrazném výkonu a podílel se rovněž na zbývajících brankách, o které se postaral Fábregas. Pedro ho nejprve v 68. minutě našel centrem, tři minuty nato si došel pro faul v pokutovém území a Fábregas proměnil penaltu.

Valencia - Real Madrid
zdroj: AP Photo/Alberto Saiz autor: Alberto Saiz

Real přetlačil Valencii

Valencii po odvolání trenéra Miroslava Djukiče vedl poprvé dosavadní kouč rezervy Nicolás Estévez. Jeho svěřenci začali proti Realu aktivně, ale do vedení se stejně dostal favorizovaný soupeř. Po pohledném uvolnění přes dva obránce otevřel skóre v 28. minutě Ángel Di María. Zanedlouho ale Di María podcenil průnik Juana Bernata, po jehož centru srovnal Pablo Piatti.

Argentinský křídelník nedůrazné bránění napravil ve 40. minutě centrem z přímého kopu, který poslal pohodlně do branky Cristiano Ronaldo. "Netopýři" podruhé srovnali v 62. minutě, kdy se po rohu trefil hlavou Jérémy Mathieu, "Bílý balet" nicméně získal tři body díky překvapivé střele střídajícího Jesého.

Tým Espaňol Barcelona poprvé od září vstřelil doma víc než gól a díky výhře 4:2 nad Valladolidem se posunul do horní poloviny tabulky. Dvěma góly se na výhře podílel Carlos Stuani, po jedné brance dali Víctor Sánchez a Sergio García. Hosté se prosadili až za stavu 0:4 a zkorigovali skóre zásluhou Javiho Guerry a Víctora Péreze v poslední čtvrthodině.

Slavící hráči Atlética Madrid
zdroj: AP Photo autor: Andres Kudacki

Atlético s Levante překvapivě prohrávalo již od první minuty, kdy otevřel skóre rakouský záložník Andreas Ivanschitz. Po půlhodině hry domácí vyrovnali po přesné hlavičce do horního rohu v podání Diega Godína. Pro uruguayského obránce to byla premiérová trefa v ročníku.

Krátce po změně stran se poprvé prosadil Costa, Levante ale i tentokrát našlo odpověď, když se rovněž poprvé prosadil střídající Pedro Rios, který už v první půli nahradil na hřišti úvodního střelce zápasu Ivanschitze. Utkání rozhodla 77. minuta a proměněná penalta po faulu Rubéna Garcíi na Juanfrana. Ze značky pokutového kopu přidal svůj devatenáctý gól Costa a v čele tabulky střelců se odpoutal od druhého Cristiana Ronalda z Realu Madrid na rozdíl dvou branek.

Španělská fotbalová liga - 17. kolo:

Granada - San Sebastian 1:3 (37. Piti - 29. a 64. Vela, 42. Griezmann), Espaňol Barcelona - Valladolid 4:2 (37. a 70. Stuani, 5. Sergio García z pen., 68. Víctor Sánchez - 75. Guerra, 89. Víctor Pérez), Getafe - FC Barcelona 2:5 (10. Escudero, 14. Lisandro López - 34., 41. a 43. Pedro, 68. a 72. z pen. Fábregas), Bilbao - Vallecano 2:1 (32. San José, 66. Rico - 61. Bueno), Valencie - Real Madrid 2:3 (34. Piatti, 62. Mathieu - 28. Di María, 40. Ronaldo, 82. Jesé), Vigo - Pamplona 1:1 (37. vlastní Lolo - 17. Armenteros).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články