Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Barcelona díky dvěma gólům Messiho porazila Granadu

Granada - Fotbalisté Barcelony zvítězili ve 24. kole španělské ligy 2:1 nad Granadou a domácí soutěž vedou před druhým Atlétikem Madrid o patnáct bodů. Oba góly vítězů vstřelil útočník Lionel Messi, který tím překročil hranici tří stovek branek vstřelených v dresu katalánského klubu.

Lionel Messi
zdroj: Getty Images autor: David Ramos

Granada před dvěma týdny obrala vítězstvím 1:0 o všechny body Real Madrid a dnes začala na domácím hřišti proti dalšímu favoritovi stejně slibně. Ve 26. minutě neposoudili rozhodčí jako ofsajdovou akci Nolita a Odion Ighalo otevřel skóre.

Překvapivý náskok však Granadě vydržel jen do 50. minuty, kdy se po střele Ceska Fábregase dostal k dorážce Messi a srovnal. Rozhodující trefu si Argentinec schoval do 73. minuty, kdy prostřelil brankáře Toňa z přímého kopu.

Messi jako první hráč Barcelony na hranici tří stovek branek dosáhl a rovnou ji překonal. První gól za Katalánce vstřelil 1. května 2005 a na dalších 300 potřeboval celkem 365 utkání. V tomto ročníku ligy skóroval již sedmatřicetkrát a tabulku střelců vede o 13 zásahů.

Málaga si pojistila čtvrtou příčku díky výhře 1:0 nad Bilbaem. V posledním duelu před úterní premiérou týmu ve vyřazovací části Ligy mistrů v Portu stačil ke třem bodům gól Javiera Savioly z 18. minuty. Finalisté posledního ročníku Evropské ligy z Bilbaa zůstávají jen šest bodů od sestupové 18. příčky.

Španělská fotbalová liga - 24. kolo:

Getafe - Vigo 3:1 (10. Colunga, 34. Diego Castro, 42. Federico Fernández - 20. Augusto Fernández), Málaga - Bilbao 1:0 (18. Saviola), Granada - FC Barcelona 1:2 (26. Ighalo - 50. a 73. Messi)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články