Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Barcelona deklasovala Real 5:0, v derby vyhrála popáté za sebou

Barcelona - Fotbalisté Barcelony popáté za sebou triumfovali ve slavném španělském derby proti Realu Madrid. V dohrávce 13. ligového kola doma deklasovali odvěkého rivala jednoznačně 5:0 po gólech Xaviho, Pedra, Jeffrena a dvou brankách Davida Villy. Real tak poprvé v sezoně prohrál a přemožitele našel poprvé po 27 soutěžních zápasech. Naposledy prohrál rovněž s Barcelonou.

"Bílý balet" doplatil na nezvládnutý úvod zápasu. Už po šesti minutách zahrozil Lionel Messi, lobem však trefil jen břevno. V 10. minutě už ale udeřil Xavi, který si naběhl na parádní přihrávku Iniesty a přehodil brankáře Casillase. Navíc se za dalších osm minut uvolnil Villa a stříleným centrem vybídl ke gólu Pedra. Zaskočený Real sice také chvílemi hrozil, ovšem na pozornou obranu Barcelony nevyzrál.

Naopak po změně stran Messi dvakrát během dvou minut přihrávkami za obranu uvolnil Villu a ten potvrdil pověst kanonýra. Za stavu 4:0 se už zápas změnil v exhibici Barcelony, která nedovolila trápícímu se soupeři ani snížit. Místo toho střídající Jeffren pátou brankou ještě Real dorazil. Téměř sto tisíc fanoušků na stadionu Nou Camp tak mohlo bouřlivě slavit vysokou výhru nad nenáviděným rivalem.

To Real prohrál poprvé pod vedením trenéra Josého Mourinha, pod nímž se pyšnil především neprostupnou defenzivou, která v předchozích dvanácti kolech nikdy nedostala více než jeden gól. Dnes však zcela selhala. Více než tři góly Real dostal poprvé od května 2009, kdy doma prohrál rovněž s Barcelonou 2:6.

Potupnou porážku hráči Realu neunesli psychicky. V nastavení Ramos hrubě sestřelil Messiho a ještě rozpoutal hromadnou strkanici, do které se zapojili téměř všichni hráči na hřišti. Rozhodčí mu proto bez váhání udělil červenou kartu.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články