Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Barcelona deklasovala nováčka, Sevilla prohrála derby s Betisem

Španělské lize po třetím kole kraluje Barcelona, která rozstřílela nováčka Huescu 8:2. Bez ztráty bodu je i Real Madrid, který na svém stadionu porazil Leganés 4:1. Překvapila Celta Vigo, když přehrála Atlético Madrid 2:0, a chvíli trůnila na prvním místě tabulky. Hosté nedokázali zdramatizovat utkání, neboť v posledních dvaceti minutách hráli v deseti po vyloučení Saviče. Sevilla s Tomášem Vaclíkem v brance prohrála městské derby na stadionu Betisu 0:1, kde inkasovala v oslabení po sporném vyloučení Mesy.

Utkání Celta Vigo - Atlético Madrid
zdroj: Reuters autor: MIGUEL VIDAL

Atlético prohrávalo hned po 42 sekundách druhé půle, kdy prostřelil Oblaka po rychlém brejku Gómez a o šest minut později přidal druhou branku galicijského celku hlavou kapitán Aspas.

Snahu o vyrovnání zkomplikoval svěřencům Diega Simeoneho v 70. minutě Savič, který musel ze hřiště po druhé žluté kartě. Celta porazila Atlético po předchozích šesti ligových porážkách v řadě.

Dva největší favoriti si hrají dál svou ligu. Barcelona sice prohrávala s nováčkem Huescou 0:1, ale ten jen píchl do vosího hnízda a nakonec si odvezl z katalánské metropole osmigólovou nadílku. Dvakrát se trefili Messi, který přidal i nahrávky na dva další góly, a Suárez.

První gól Barcelony dal po individuální akci Messi a záhy si po Albově centru dali hosté vlastní branku. Alba připravil gól i pro Suáreze. V poločase hosté prohrávali jen 2:3, ale pak Katalánci nedali nováčkovi šanci. Po Suárezově asistenci zvýšil Dembélé, Messi nahrál na branku Rakitičovi, poté sám přidal další trefu a asistoval i u Albova gólu. V závěru mohl Messi završit hattrick z penalty, ale její zahrávání přenechal Suárezovi, který potřebuje zvýšit střelecké sebevědomí.

Barcelona dala Huesce osm branek podruhé za sebou, v roce 2014 ji v poháru porazila 8:1. Jde o nejvyšší výhru Barcelony od dubna 2016, kdy zdolala La Coruňu na jejím hřišti 8:0. Doma naposledy dala osm branek v roce 2011 Osasuně. 

Real sice neprohrával s Leganés, to ale dokázalo vyrovnat z penalty na 1:1. Jenže pak už se projevila síla Bílého baletu, který přidal tři góly. Nejpilnějším střelcem byl Benzema, jenž dal dva góly. 

Vaclík v derby body uhlídat nestačil

Sevilla s Tomášem Vaclíkem v brance prohrála derby na hřišti Betisu 0:1. Jediný gól vstřelil deset minut před koncem Joaquín, kdy už hráli hosté v deseti bez přísně vyloučeného Roqueho Mesy. Vaclík tým několikrát podržel, nejvíce v 15. minutě proti Morónovi.

I Sevilla měla šance a po Navasově centru skončil míč na brankové konstrukci. Jenže v 66. minutě domácí brankář Lopéz naskočil do stínujícího Mesy, což však sudí posoudil jako bránění ve hře a po druhé žluté kartě hostujícího hráče vyloučil. Podle opakovaných záběrů však šlo spíš o brankářův faul.

"Zákrok agresivního soupeře se z potenciální penalty změnil ve žlutou kartu našeho hráče a vyloučení. Nechápu, jak s technologiemi, které máme k dispozici, se něco takového může stát. Jsem hodně zklamaný," řekl trenér Sevilly Pablo Machín.

Domácí fotbalisté přesilovou hru využili v 80. minutě, kdy si na centr naběhl Joaquín a zblízka hlavou nedal Vaclíkovi šanci zasáhnout. Pro Sevillu to byla první ligová porážka v sezoně.

Španělská liga - 3. kolo:

Vigo - Atlético Madrid 2:0 (46. Gómez, 52. Aspas), Getafe - Valladolid 0:0, Eibar - San Sebastian 2:1 (26. Cardona, 90.+1 Charles - 15. Willian José), Villarreal - Girona 0:1 (54. Stuani), Real Madrid - Leganés 4:1 (50. a 61. Benzema, 17. Bale, 66. Ramos z pen. - 24. Carrillo z pen.), Levante - Valencia 2:2 (13. a 33. Roger - 16. Čeryšev, 52. Parejo z pen.), Alavés - Espaňol Barcelona 2:1 (57. Baston, 59. Sobrino - 42. Baptistao z pen.), FC Barcelona - Huesca 8:2 (16. a 61. Messi, 39. a 90.+3 z pen. Suárez, 24. vlastní Pulido, 48. Dembélé, 52. Rakitič, 81. Alba - 3. Hernández, 42. Gallar), Betis Sevilla - FC Sevilla 1:0 (80. Joaquín). Utkání Vallecano - Bilbao bylo odloženo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články