Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Barcelona bez Messiho a spol. prohrála ve Vigu, Getafe má Ligu mistrů na dosah

Barcelona, vítěz španělské ligy, prohrála týden po mistrovské korunovaci ve Vigu. Do utkání 36. kola nenastoupila řada opor, čehož domácí Celta využila k vítězství 2:0. Roli favorita nezvládlo ani druhé Atlético, které třikrát inkasovalo na stadionu Espaňolu, či šestá Sevilla. Andaluský tým doma senzačně padl s Leganés a výrazně si zkomplikoval situaci v boji o účast v Lize mistrů. Čtvrté Getafe totiž nezaváhalo s Gironou.

Fotbalisté Viga slaví vstřelenou branku v utkání s Barcelonou
zdroj: REUTERS autor: Miguel Vidal

"Barca" ve středečním úvodním semifinále Ligy mistrů porazila Liverpool 3:0 a trenér Valverde před úterní odvetou v Anglii postavil sestavu z obvyklých náhradníků.

Vigo tento fakt potrestalo a oslabeného soupeře od začátku přehrávalo. Araujův gól na začátku druhé půle ještě neplatil kvůli těsnému ofsajdu, ale Gómez už v 67. minutě regulérně překonal brankáře Cillessena. Krátce před koncem ještě přidal Aspas pojistku z pokutového kopu. 

Atlético odjelo s debaklem ze stadionu Espaňolu

Atlético Madrid prohrálo 0:3 s Espaňolem, který se poprvé prosadil v nastavení úvodní půle, kdy si dal vlastní gól kapitán Godín. V 52. minutě zvýšil Iglesias a domácí útočník ještě v 89. minutě korunoval vítězství z penalty. Barcelonský tým proto prodloužil sérii bez ligové porážky na sedm zápasů.

Ben Yedder ze Sevilly v obležení hráčů Leganés
zdroj: ČTK/EFE autor: Julio Muńoz

Českého reprezentačního gólmana Tomáše Vaclíka v brance FC Sevilla překonali už v úvodních dvaceti minutách Nesjrí a Braithwaite. V závěru skóroval ještě dvacetiletý Óscar, jenž v Leganés hostuje z Realu Madrid.

Sevilla je až šestá, na páté místo se totiž vklínila o skóre Valencia, která rozhodla o výhře nad Huescou 6:2 už v prvním poločase, který ovládla 5:0. Jedinou branku "netopýrů" ve druhé pětačtyřicetiminutovce přidal Rodrigo, jenž se stejně jako spoluhráč Mina trefil v zápase dvakrát.

Čtvrté Getafe má po vítězství nad Gironou 2:0 dvě kola před koncem o tři body více před oběma pronásledovateli. Klub z předměstí Madridu poslal do vedení v 16. minutě čtrnáctým gólem v ligové sezoně Molina, který se prosadil střelou na zadní tyč. Hostující García poté ve druhé půli dostal za nesportovní chování červenou kartu a Ángel přidal v 77. minutě v přesilovce pojistku. 

Real zastavil sérii nezdarů

Třetí Real Madrid porazil Villarreal 3:2 a zvítězil po dvou kolech.

"Bílý balet", který sezonu dohrává bez šance na zisk trofeje, skóroval poprvé po dvou zápasech. V sestavě chybělo několik opor včetně zraněného kapitána Ramose a šanci tak dostali někteří hráči širšího kádru. Pětadvacetiletý útočník Mariano měl dosud na kontě jen dva soutěžní góly a svou bilanci proti Villarrealu zdvojnásobil. Poprvé se za A-tým madridského celku trefil Vallejo. 

Valladolid porazil sedmé Bilbao 1:0 a posunul se před Gironu na první nesestupovou pozici. Vítězství vystřelil domácím v 21. minutě útočník Rubio.

Španělská fotbalová liga - 36. kolo:

FC Sevilla - Leganés 0:3 (8. Nesjrí, 20. Braithwaite, 82. Óscar), Levante - Vallecano 4:1 (14. Campaňa, 43. Vezo, 85. Jason, 90.+1 Bardhi - 71. García), Espaňol Barcelona - Atlético Madrid 3:0 (52. a 89. z pen. Iglesias, 45.+1 vlastní Godín), Alavés - San Sebastian 0:1 (24. Willian José), Vigo - FC Barcelona 2:0 (67. Gómez, 88. Aspas z pen.), Getafe - Girona 2:0 (16. Molina, 77. Ángel), Eibar - Betis Sevilla 1:0 (45.+1 José Ángel), Eibar - Betis Sevilla 1:0 (45.+1 José Ángel), Real Madrid - Villarreal 3:2 (2. a 49. Mariano, 40. Vallejo - 11. Moreno, 90.+4 Costa), Valladolid - Bilbao 1:0 (21. Rubio), Huesca - Valencie 2:6 (66. Melero, 90.+2 Gallar z pen. - 16. a 51. Rodrigo, 20. a 32. Mina, 2. Wass, 40. vlastní Etxeita).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články