Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Barcelona ani Atlético nezaváhaly, Real na ně ztrácí bod

Madrid - Fotbalisté Barcelony a Atlétika Madrid odolali tlaku Realu Madrid a zvládli svá utkání 21. kola španělské ligy. Katalánci zdolali Málagu 3:0 a vedou dál o skóre před Atlétikem, které porazilo 4:2 Vallecano. Třetí "Bílý balet", který byl v čele od sobotního triumfu 2:0 nad Granadou, ztrácí na vedoucí duo nadále bod.

Radost Messiho a Pedra v utkání Barcelony s Málagou
zdroj: ČTK/AP autor: Marcio Machado

Atlético sice zásluhou Davida Villy a Ardy Turana dvakrát skórovalo už v první půlhodině, na stadionu Vallecas ale nezažívalo pohodový zápas. V jedenácté minutě brankář Thibault Courtois zneškodnil penaltu Jonathana Viery, který pak ve 40. minutě po pohledné akci přece jen snížil na 1:2. Domácí Rayo se rozehrálo, ale jeho snahu těsně před poločasem utnul třetí trefou Atlétika Turan. Po změně stran navýšil na 4:1 náskok favorita vlastní brankou Saúl Ňíguez, Rayo okamžitě odpovědělo snížením Joaquína Larriveyho, ale víc už duel zdramatizovat nestihlo.

Barcelona nastoupila do domácího duelu s Málagou až po utkání Atlétika, ale pád z čela tabulky, kde po novém triumfu stráví již 59. ligové kolo v řadě, nepřipustila a odpověděla také ziskem tří bodů. Ve 40. minutě rozhodl o jejím triumfu po rohovém kopu stoper Gerard Piqué, po přestávce zvýraznili skóre po typických kombinacích Katalánců Pedro Rodríguez a Alexis Sánchez. Barcelona tak stejně jako Atlético napravila dvě remízy z předchozích zápasů.

Bilbao rozstřílelo Pamplonu 5:1 a díky třetí výhře za sebou si vylepšilo pozici v boji o Ligu mistrů. Osasuna sice dokázala zásluhou Emiliana Armenterose rychle odpovědět na vedoucí gól soupeře, o který se postaral ve třetí minutě Markel Susaeta, v 16. minutě ale už znovu prohrávala po trefě Aritze Adurize.

Ve druhé půli pak Athletic přidal další tři branky zásluhou Adurize, Ibaie Gómeze a Kikeho Soly. Baskové svého soupeře z nedaleké Navarry porazili počtvrté za sebou a pátému Villarrealu se na čtvrtém místě tabulky vzdálili na pět bodů.

Cristiano Ronaldo slaví trefu za Real Madrid
zdroj: EFE autor: JAVIER LIZON

Real čekal na vedoucí branku do 56. minuty, kdy se levačkou z hranice pokutového území trefil Cristiano Ronaldo, který před utkáním předvedl na stadionu Santiaga Bernabéua Zlatý míč FIFA pro nejlepšího fotbalistu světa za rok 2013. Portugalský kanonýr, jenž v této sezoně španělské ligy nastřílel už 22 gólů, se podílel i na druhé brance. V 74. minutě vysunul Marcela, který poslal míč před odkrytou branku skórujícímu Karimu Benzemovi.

Tři body na konto si připsalo i čtvrté Bilbao, které rozstřílelo Levante na jeho hřišti vysoko 5:1. Athletic se dostal do vedení již po třech minutách, kdy se trefil Markel Susaeta. Pamplona sice dokázala zásluhou Emiliana Armenterose rychle odpovědět, v 16. minutě ale už znovu prohrávala po trefě Aritze Adurize.

Ve druhé půli pak Athletic přidal další tři branky zásluhou Adurize, Ibaie Gómeze a Kikeho Soly. Baskové svého soupeře z nedaleké Navarry porazili počtvrté za sebou.

Výsledky 21. kola La Ligy

Real Madrid - Granada 2:0 (56. Ronaldo, 74. Benzema), Valladolid - Villarreal 1:0 (40. Rueda), Valencie - Espaňol Barcelona 2:2 (7. Alcácer, 32. Jonas - 3. Cordóba, 45. Sergio García z pen.), FC Sevilla - Levante 2:3 (26. Coke, 68. Rakitič - 30. Barral z pen., 71.
Vyntra, 75. Simao), Almería - Getafe 1:0 (49. Jonathan), Pamplona - Bilbao 1:5 (10. Armenteros - 16. a 62. Aduriz, 3. Susaeta, 84. Ibai Gómez, 88. Sola), Vallecano - Atlético Madrid 2:4 (40. Viera, 76. Larrivey - 30. a 44. Turan, 8. Villa, 75. vlastní Ňíguez), FC Barcelona - Málaga 3:0 (40. Piqué, 55. Pedro, 61. Sánchez).

 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články