Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Barca se loučí s legendou, po sezoně v klubu skončí Puyol

Barcelona – Fotbalová Barca přijde po sezoně o jeden ze svých symbolů. Kapitán Barcelony a miláček publika na Camp Nou opustí po skončení ročníku řady katalánského klubu, přestože měl splatnou smlouvu ještě na další dva roky. Neznamená to však automaticky, že by pětatřicetiletý obránce končil s fotbalem, o dalším směřování své kariéry se prý zatím nerozhodl.

Kapitán Barcelony Carles Puyol
zdroj: Getty Images autor: David Ramos

Carles Puyol strávil v Barceloně celou svou kariéru a jako kapitán ji dovedl k největším triumfům včetně vítězství v Lize mistrů, brzy však bude úspěšnému spojenectví konec. "Po dvou operacích kolen už nemůžu hrát tak, jak bych si představoval. S vedením jsem se domluvil a vzdám se zbývajících dvou let ve smlouvě," vysvětlil Puyol, který vinou zdravotních problémů v této sezoně nastoupil jen k dvanácti zápasům.

"Co budu dělat na konci června, zatím nevím. Potřebuji si odpočinout a popřemýšlet o tom. Pak se uvidí," dodal stoper, který v prvním týmu Barcelony poprvé nastoupil v roce 1999 a dosud odehrál přes 400 ligových utkání. Puyol s Barcelonou třikrát vyhrál Ligu mistrů a šestkrát nejvyšší španělskou soutěž. Za reprezentaci nastoupil k rovné stovce utkání a pomohl jí k triumfu na mistrovství světa i Evropy. Na kontě má také stříbrnou olympijskou medaili z Her v roce 2000.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články