Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Barák se trefil z penalty, ale na AC Milán to nestačilo. Neapol zůstává stoprocentní

Bez jediného zaváhání pokračují v sezoně Serie A fotbalisté Neapole. V 8. kole udolali FC Turín 1:0 a drží první místo. Lazio Řím vyhrálo ve šlágru 3:1 nad Interem, čímž připravilo obhájcům titulu první ligovou porážku v ročníku. Antonín Barák dal v Miláně proti AC gól z penalty a Verona vedla 2:0, ale favorit stačil zápas otočit a zvítězil 3:2. Po nepovedeném vstupu se chytil Juventus, který porazil AS Řím 1:0 a byla to pro něj čtvrtá výhra po sobě.

Antonín Barák
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst autor: www.imagephotoagency.it via www.imago-images.de

Barák ve 24. minutě zvýšil z pokutového kopu na dvoubrankový rozdíl, před ním se trefil ještě Caprari. Gólman Tatarusanu sice směr jeho střely vystihl, český fotbalista ale poslal míč přesně k levé tyči mimo dosah brankáře. Reprezentační záložník si připsal třetí ligový gól v sezoně.

Barák se prosadil na San Siru i loni v listopadu, kdy Hellas také neudržel dvoubrankové vedení, ale tentokrát vyšel bodově zcela naprázdno. Nejprve snížil Giroud, v 75. minutě srovnal z penalty Kessié a vzápětí rozhodl Günter vlastním gólem. To už byl na hřišti i uzdravený kanonýr Zlatan Ibrahimovic, který nastoupil poprvé od 12. září.

Neapol se v zápase s Turínem dlouho nemohla prosadit. Jedinou branku utkání vstřelil v 81. minutě útočník Osimhen, který po závaru před brankou Milinkoviče-Saviče hlavou doklepl balon do sítě.

Domácí vyhráli i osmý duel v ročníku a vrátili se na první příčku o dva body před AC Milán. Turín, na jehož střídačce čekal na šanci obránce David Zima, prohrál podruhé za sebou a je dvanáctý.

Jedinou branku na Juventus Stadium vstřelil v 16. minutě Moise Kean, který dostal v zápase s AS Řím na hrotu útoku přednost před Španělem Moratou. Italský reprezentant hlavou tečoval Betancurův pokus mimo dosah brankáře Patrícia a vstřelil druhou branku po návratu z anglického Evertonu.

Souboj proti Laziu byl pikantní pro kouče Interu Simoneho Inzaghiho, jenž u "Biancocelesti" působil nepřetržitě od roku 1999, posledních pět let jako hlavní trenér. Jeho nový tým poslal do vedení z penalty Perišič kuriózně pravou nohou - v minulosti v Serii A přitom proměnil pokutový kop i levačkou.

V 64. minutě se ale nezmýlil z bílého bodu ani nejlepší střelec soutěže Immobile a v závěru dokonal obrat Anderson, který doklepl do sítě odražený míč po střele domácího kanonýra. V nastavení ještě přidal pojistku Milinkovič-Savič.

Spezia zdolala doma 2:1 nováčka soutěže Salernitanu. Domácí obrat nastartoval premiérovým gólem v Serii A slovenský útočník David Strelec, který do týmu přišel v září ze Slovanu Bratislava. Vítězný gól vstřelil čtvrt hodiny před koncem Kovalenko.

Cagliari porazilo Sampdorii Janov 3:1 a připsalo si první výhru v sezoně. Sardinský celek bodoval podruhé za sebou, odpoutal se z posledního místa neúplné tabulky a bodově se dotáhl na dnešního soupeře. Dvěma góly se na tom podílel Joao Pedro.

Brazilský útočník se poprvé prosadil už ve 4. minutě hlavou. Čtvrt hodiny před koncem zvýšil Cáceres, ale v 82. minutě zdramatizoval závěr utkání záložník Thorsby. Pedro pojistil domácí výhru v nastaveném čase.

Atalanta v Empoli rázně utnula dvouzápasové čekání na výhru. Celek z Bergama nasměroval k výhře na hřišti nováčka Iličič, který vstřelil úvodní dvě branky utkání. Ve 30. minutě zdramatizoval průběh zápasu Di Francesco, ale Atalanta si výhru vzít nenechala. Jistotu hostům dodal vlastní gól Vitiho a skóre uzavřel v 89. minutě Zapata (4:1).

Benátky zastavily sérii nezdarů

Nováček Serie A z Benátek si připsal druhé vítězství v sezoně, konkrétně 1:0 nad Fiorentinou, a posunul se na patnácté místo. Hosté klesli na devátou příčku.

Jedinou branku zápasu dal v prvním poločase útočník Mattia Aramu. Cestu za ukončením série bez skalpu soupeře poté domácím usnadnil Riccardo Sottil, který dostal během osmi minut dvě žluté karty a v 77. minutě byl vyloučen.

Italská fotbalová liga - 8. kolo:

Spezia - Salernitana 2:1 (51. Strelec, 76. Kovalenko - 39. Simy), Lazio Řím - Inter Milán 3:1 (64. Immobile z pen., 81. Anderson, 90.+1 Milinkovič-Savič - 12. Perišič z pen.), AC Milán - Hellas Verona 3:2 (59. Giroud, 76. Kessié z pen., 78. vlastní Günter - 7. Caprari, 24. Barák z pen.), Cagliari - Sampdoria Janov 3:1 (4. a 90+4 João Pedro, 74. M. Cáceres – 82. Thorsby), Empoli - Bergamo 1:4 (30. Di Francesco - 11. a 26. Iličič, 49. vlastní Viti, 89. D. Zapata), FC Janov - Sassuolo 2:2 (27. Destro, 90. Vásquez - 18. a 21. Scamacca), Udine - Boloňa 1:1 (83. Beto - 67. Barrow), Neapol - FC Turín 1:0 (81. Osimhen), Juventus - AS Řím 1:0 (16. Kean), Benátky - Fiorentina 1:0 (36. Aramu).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články