Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Juventus ztratil v Miláně vedení i body, Matějů si dal vlastní gól

Pohroma vedoucích týmů italské ligy. Po sedmi výhrách narazili v Serii A fotbalisté vedoucího Juventusu, kteří přitom vedli ještě v 62. minutě v Miláně nad AC 2:0, jenže pak začala kanonáda a byla z toho čtvrtá ligová prohra lídra  tentokrát 2:4. Na páté místo se dostala Neapol díky výhře 2:1 na hřišti Janova. Inter Milán se mohl dostat na třetí místo, ale vedení 2:1 ve Veroně neudržel a po remíze 2:2 zůstal čtvrtý. Hráči Lecce ve 31. kole zabrali a porazili druhé Lazio na svém stadionu 2:1. Český reprezentant Antonín Barák odehrál celé utkání. O poznání hůř se vedlo krajanovi Aleši Matějů, který si při prohře své Brescie 1:3 s Turínem dal vlastní gól.

Zlatan Ibrahimovic z AC Milán dává gól Juventusu
zdroj: ČTK/AP autor: Spada

Favorizované Lazio šlo do vedení po pěti minutách hry, když Felipe Caicedo využil chybné rozehrávky brazilského brankáře Gabriela. Domácí srovnali zásluhou Khoumy Babacara a před poločasem mohli jít dokonce do vedení, kapitán Marco Mancosu ale z pokutového kopu netrefil branku.

Lecce se přece jen dočkalo vítězné trefy krátce po změně stran. Hlavou po rohovém kopu se prosadil obránce Fabio Lucioni, který tak navázal na gól z minulého zápasu proti Sassuolu

Jeho tým tak má náskok jednoho bodu na osmnáctý Janov, který má o zápas méně. Lazio prohrálo podruhé za sebou, přesto o druhou pozici po dohrání kompletního kola nepřijde. Jeho ztráta na vedoucí Juventus ale může vzrůst už na deset bodů.

Nešťastný moment prožil bek Brescie Matějů v 48. minutě, kdy ho za stavu 1:0 ve prospěch Brescie trefil zblízka do zad Lorenzo De Silvestri a míč se odrazil mimo dosah brankáře Jesseho Joronena. O deset minut později dokonal obrat nejlepší střelec "Býků" Andrea Belotti a pojistku přidal druhý útočník Simone Zaza. Do zápasu zasáhl i další Čech Jaromír Zmrhal, jenž se dostal do hry v 61. minutě.

Brescia tak nenavázala na vítězství z minulého kola proti Veroně a z předposlední příčky ztrácí na záchranu sedm bodů. Turín se posunul na 14. pozici. Ladislav Krejčí zůstal při porážce Boloně 1:2 se Sassuolem celý zápas na lavičce náhradníků.

Jakub Jankto odehrál 82. minut, porážce Sampdorie Janov 0:2 na hřišti rozjeté Atalanty Bergamo ale nezabránil. Nejlepší ofenziva ligy se proti Sampdorii dlouho nemohla prosadit, nakonec ale Bergamo dosáhlo na jedenáctou soutěžní výhru v řadě.

Dvěma góly v závěrečné čtvrthodině se o to postarali Rafael Toloi a Luís Muriel. Kolumbijský útočník dal desátý gól z pozice střídajícího hráče, což se za posledních dvacet let povedlo v elitních pěti evropských soutěžích jen Pacovi Alcácerovi v dresu Dortmundu. Atalanta ztrácí ze třetího místa už jen dva body na druhé Lazio, Sampdoria je 16.

Je nám líto, video expirovalo.
AS Řím otočil duel s Parmou

Neapol vyhrála na hřišti Janova 2:1 a na šestém místě má stále stejně bodů jako pátý AS Řím, který porazil 2:1 Parmu. Vítěznou branku Neapole vstřelil v 66. minutě Hirving Lozano, který si zaběhl na dlouhý pas za obranu a přesně zakončil.

První gól Neapole v utkání dal obstřelem z hranice vápna Dries Mertens, který potvrdil, že se mu v Janově daří. Belgický útočník dal na společném stadionu FC Janov a Sampdorie v kariéře už šestý gól. Za domácí se trefil jen Edoardo Goldaniga a Janov po úterním vítězství Lecce nad Laziem Řím zůstane po 31. kole na sestupové pozici.

Fotbalisté Interu Milán nedovedli k vítězství zápas na hřišti Verony, který otočili z 0:1 na 2:1, ale domácí hráči dokázali vyrovnat na 2:2. Svěřenci trenéra Antonia Conteho tak neodpověděli na středeční výhru Bergama a spadli na čtvrtou příčku. 

Verona nastoupila proti favoritovi aktivně a po dvou minutách vedla zásluhou Darka Lazoviče, jenž z ostrého úhlu propálil brankáře Samira Handanoviče.

Inter se zvedl po pauze. Ránu Romela Lukaka ve 49. minutě ještě zastavila tyč, následnou dorážku již proměnil Antonio Candreva. Otočit vývoj se milánským podařilo o šest minut později, neboť centr aktivního Candrevy si do vlastní branky srazil obránce Federico Dimarco. Bod pro domácí urval v 86. minutě Mikel Veloso.

O výhře nad posledním celkem Serie A Spalem rozhodlo Udine již v první půli, trefili se Rodrigo De Paul a Stefano Okaka. Posun na 14. místo tabulky potvrdil po přestávce kapitán hostů Kevin Lasagna.

Italská liga - 31. kolo:

Lecce - Lazio Řím 2:1 (30. Babacar, 47. Lucioni - 5. Caicedo), AC Milán - Juventus Turín 4:2 (62. Ibrahimovic z pen., 66. Kessié, 67. Leao, 80. Rebič - 47. Rabiot, 53. Ronaldo), FC Janov - Neapol 1:2 (49. Goldaniga - 45.+1 Mertens, 66. Lozano), Fiorentina - Cagliari 0:0AS Řím - Parma 2:1 (43. Mchitarjan, 57. Veretout - 9. Kucka z pen.), Bergamo - Sampdoria Janov 2:0 (75. Toloi, 85. Muriel), Boloňa - Sassuolo 1:2 (90.+1 Barrow - 41. Berardi, 57. Haraslín), FC Turín - Brescia 3:1 (48. vlastní Matějů, 58. Belotti, 86. Zaza - 21. Torregrossa), Spal Ferrara - Udine 0:3 (18. De Paul, 35. Okaka, 81. Lasagna), Hellas Verona - Inter Milán 2:2 (2. Lazovič, 86. Veloso - 49. Candreva, 55. vlastní Dimarco).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články